SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Patryk. W drodze po mase.

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 26239

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 649 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5223
Lena--> Skoro miłe wspomnienia to się cieszę

Anitan--> Raz zrobiłem omlet z orzechami, to powiem Ci, że mi nie wchodził, może kiedyś jeszcze spróbuje. Od siebie polecam szejki owsiane. Ty to smażysz na tłuszczu?

Rocky to mój idol z dzieciństwa, dorstałem przy tych filmach. Znam wszystko prawie na pamięć
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 744 Wiek 43 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4046
Na ptelni teflonowej bez tłuszczu. Ale smażę tylko owsiane i omlety. Staram się gotować na parze co się da, ewentualnie dusić. Wcześniej dużo robiłam w kombiwarze, ale ostatnio się dowiedziałam, że każda obróbka, w której temperatura przekracza 100 stopni powoduje powstawanie dużej ilości wolnych rodników i że najbezpieczniejsze oprócz gotowania (co już dawno wiedziałam) jest duszenie. Wiem, ze nie można się dać zwariować, ale i tak jesteśmy atakowani przez wolne rodniki na każdym niemal kroku, więc jeśli można choć trochę to ograniczyć, to czemu nie? Ale placuszki muszą być smażone. A jak Tobie nie wchodzą, to nie ma co się męczyć.
A ten Twój szejk to z mlekiem, jogurtem? Bo z nabiału to ja tylko twaróg nan noc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2349 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 8760
Ja też na teflonie, ew. mała łyżeczka oliwy lub masło klarowane, np. do jajecznicy. A owsiane to chyba wolno i na redukcji, byle ok. 30g, a nie 100... ;)
Anita, na parze też te rodniki?
Mleko, jogurt! - pycha! Nie mówcie, że i z naturalnym jest coś nie tak...

Zmieniony przez - Lena_k w dniu 2010-01-17 17:09:37
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
MARIAN 17 IFBB PRO
Ekspert
Szacuny 10651 Napisanych postów 30007 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 609934
ja też dodaje do śniadania orzechy i czasmai jakis owoc ale jak mam trening po sniadaniu to nie daje orzechów, tylko je zostawiam do jakiegos późniejszego posiłku

a co do jajek to one się chyba szybciej troszke wchłaniaja niż twaróg
twaróg jejm tylko na noc, a jajka jak mam dzien wolny od szkoły to po 9 dziennie
Zobaczcie ile np. Wuchta je jajek, a o Wodynie to już nie wspomne
TYlko nie wiem czy przed treningiem to chyba nie tylko w innych posiłkach

agnes całkowicie sie z toba zgadzam w kwesti jajek
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 744 Wiek 43 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4046
Parowanie jest najlepsze. O wolnych rodnikach nie ma tam mowy. Od wolnych rodników się nie uwolnimy, bo w źle mrożonych i długo mrożonych warzywach, mięsie rybie, też jest sporo. Ostatnio widziałam takie porównanie ile wolnych rodników jest w rybie mrożonej 2 tygodnie, miesiąc, poł roku. Masakra! Dlatego powinno się jeść świeże. Wolne rodniki można neutralizować przez jedzenie do np. smażonego, np. wit. E której dużo jest w olejach. Ale olej, oliwa po otwarciu powinna być trzymana w lodówce, bo w przeciwnym przypadku traci bardzo dużo wit. E. A najgorzej jest z lnianym, bo on powinien być zużyty w ciągu 2 miesięcy i powinien stać w lodówce. Teraz zaczęli sprzedawać w aptekach olej lniany i faktycznie jest on tam trzymany w lodówkach.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 649 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5223
Płatki owsiane mielisz na mąke, wrzucasz do jogurtu(najlepiej smakowy), zeby było bardziej pitne dolewasz mleka, i mieszasz. Potem pijesz, 10sekund i ponad 100g owsianych zjedzone i to z uśmiechem na twarzy ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2349 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 8760
Wow, a oliwa z oliwek stoi nie w lodówce, a filety rybne lub trochę kury zwykle w zamrażarniku... kto ma czas latać po świeżą rybę co drugi dzień? :(
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 744 Wiek 43 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4046
Co jak co, ale po rybę zajeżdżam po pracy co drugi dzień:) Nie cierpię mrożonej. Ale kuraka też czasem zamrożę. A oliwę to warto jednak w lodówce trzymać. Ale jak do tego zjesz antyutleniaczy w postaci warzyw, to też źle nie będzie.:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2349 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 8760
Heh, ale warzywa czasem też mrożone, te tzw. "na patelnię" :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 217 Napisanych postów 36673 Wiek 38 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 115952
też dobre

myślicie, że te niby świeże są świeże i wolne od wszelkich "dodatków"?

ja wsuwam prawie 1kg brokułów mrożonych dziennie+pomidor i ogórek
jest ok

szpinak jeszcze super opcja, mocna alkaliczny

swoją drogą szybciej można się pochorować od myślania co się stanie jak coś zjem niż od jedzenia tego...

btw: fajne psiaki, niestety mam alergię. 1min i kicham cały czas

HST PUSH & PULL - mój autorski "system" treningowy:http://www.sfd.pl/-t589381.html
Dieta LOW-CARB, art dla początkujących: http://www.sfd.pl/-t655403.html
Redukcja od A do Z - wszystko o redukcji:http://www.sfd.pl/-t654560.html
Tabata - co to jest i za co ją lubię?: http://www.sfd.pl/-t963145.html
Takie wielkie, takie niewinne. A same niosą na grzbiecie skrzydlatą kostuchę. Polską śmierć.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Specyficzny plan :) Prosze o porady

Następny temat

Plan do korekty

WHEY premium