mila odmiana od ryzu czy kaszy
potrzebujemy
maka pszenna pełnoziarnista(ja milaem z lubelli) 230g
drozdze 50g
mleko 100ml
woda ok.50-100ml
sol
oliwa 1lyzka
na sos
koncentrat
bazylia,oregano
sol,pieprz
czosnek granulowany ew.slodzik
wszystko mieszamy razem dodajemy troche wody i mamy sos
drozdze kruszymu do garnka zalewamy letnim mlekiem ccekamy az sie zaaktywuja mieszamy dodajemy oliwe,czesc wody,make,sol mieszamy i ustalamy konsystencje zaleznie jak za zadkie maka jak za geste woda wyrabiamy,odstawiamy w letnie miejsce na 1-2godz
kroimy w tym czasie skladniki tu mamy dowolnosc ser,mieso,grzyby,papryka itp.
rozgrzewamy piekarnik na fula bo domowy osiagnie max 300stopni
bierzemy robimy kulke z ciasta rozwałkowujemy podsypujac maka zeby sie nie kleila smarujemy sosem nakladamy farsz zapiekamy ok 10min w temp. 250-300stopni
SMACZNEGO
Zmieniony przez - koles08 w dniu 2010-01-17 14:23:00