to samo pomyslalem, ale nie chcialem juz pisac
oponka od oliwy z oliwek i orzechow wloskich to chyba nie bardzo, ale od 3 duzych porcji kaszy pod rzad to juz szybciej
olej lniany jak najbardziej, ale jest drogi i trudny do znalezienia. oliwa z oliwek jest ok, rzepakowy bardzo dobry, do tego orzechy wloskie, ja jem tez czasem migdaly, mozna siemie lniane, ale to juz kombinowanie troche
jest jeszcze olej z pestek winogron, na ktory uwazajcie bo panuje przekonanie, ze jest super zdrowy, a wlasciwosci ma takie jak 3-4 razy tanszy kujawski
za to w smaku jest bardzo dobry. ten kokosowy to chyba jednak niekoniecznie, chociaz skladu nie sprawdzalem. no i nalezy pamietac, ze zrodlem tluszczu sa tez jajka, ktore jak wiemy mozna smialo jesc cale bez obaw.
na koniec oczywiscie tluste ryby jak chociazby makrela, sledz, losos-zrodlo omega-3, ktory warto uzupelniac suplem jesli nie specjalnie jadamy rybki. rozpisalem sie, pozdro!