SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Spaghetti Bolonese bodybuilding version

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 30683

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11396 Napisanych postów 72676 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958505
Świetne urozmaicenie diety. Posiłek na każdą porę dnia może z wyjątkiem ostatniego posiłku przed snem :)
Autor: Banan

Spaghetti Bolonese bodybuilding version

SKŁADNIKI:
- 200g chudej zmielonej wołowiny lub piersi z kurczaka (drobno pokrojonych)
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 30ml czrownego wina wytrawnego (opcjonalnie)
- 100g koncentratu pomidorowego
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1/2 pęczka natki pietruszki (opcjonalnie)
- 15ml oliwy z oliwek
- sól, pieprz, odrobina słodzika (bez aspartamu)
- 150g makaronu pełnoziarnistego (ja akurat na potrzeby zdjęć , takowego nie miałem )

PRZYGOTOWANIE:
- mięso podsmażyć na oliwie, dodać drobno posiekaną cebulę i zmiażdzony czosnek; smażyć do momentu, aż cebula zeszkli się (około 10-12min)
- w osobnym naczyniu wymieszcząc koncentrat z winem; jeżeli konsystencja będzie za gęsta dodać odrobinę wody
- sos połączyć z mięsem na patelni; dodać sól, pieprz, paprykę, odrobinę słodzika
- wszystko dusić na małym ogniu pod przkyryciem (w raz potrzeby podlewać wodą), mieszać co kilka minut
- przygotowany na patelni farsz wylać na ugotowany makaron; EWENTUALNIE (ja akurat nie miałem) posypać obficie drobno posiekaną natką pietruszki

CZAS PRZYGOTOWANIA:
około 30-35min





WARTOŚCI ODŻYWCZE:
35-40g B
80-90g WW
10-15g T
550-650 kcal

Smacznego!

Zmieniony przez - Banan w dniu 2011-08-01 20:50:00
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 552 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1994
mniam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 327 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 27625
Bardzo fajny przepis, ale jak jest z tą oliwą? można na niej smażyc czy nie? bo tutaj gdzieś na forum czytałem, że smażenie na oliwie niczym się nie różni od smażenia na oleju.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11396 Napisanych postów 72676 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958505
ja smaze - ale nie zawsze
z reguły wykorzystuje do smazenia/grillowania PAM
jednak w tym przypadku oliwa dodaje troche aromatu do sosu , jak i nie wiem czy na Pamie sos by wyszedł taki sam, skorzystałem wiec z rady doswiadczonej osoby, ktora mi zasugerowała by uzyc tutaj oliwy z oliwek
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
w0jt Dana White
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 13762 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 93464
do smażenia używamy oliwy z drugiego i trzeciego tłoczenia , oliwe z wytłoczyn. Oliwa z pierwszego tłoczenia (extra vergine) nie nadaje się do smażenia

Zmieniony przez - w0jt w dniu 2008-12-29 10:32:41

Business as usual

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 67 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 3293
jutro będe robił to spaghetti :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 103 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1084


A to moja wersja Spaghetti Bolonese bodybuilding version:
-Zamiast kurczaka, świniak 300g - szynka
- Bez czerwonego wina i pietruszki
- Makaron z mąki durum
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 258 Wiek 37 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1985
Ja jadam tak...Ale to bardziej na masę chyba...

250g albo i więcej zalezy jak się pani zmieli..Łopatki świniaka.
ok pół paczki makaronu.
sos boloński knorr w proszku.
I sporo żółtego sera.

Efekt wypaśny...pierwszy raz jak to zjadłem poszedłem od razu spać :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 93 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 12251
Ciekaw jestem dlaczego to spagetti nie nadaje sie jako posiłek potreningowy...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Jak nie jesteś pro, to nie przejmuj się tymi piętnastoma gramami tłuszczu i spokojnie szamaj po treningu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 1536 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 10043
Robiłem dzisiaj i również nie miałem na potrzeby zdjęć pełnoziarnistego makaronu. Jak widać nie ma mięsa, gdyż zapomniałem o nim Podczas jedzenia sobie przypomniałem, że mięsa nie dałem, ale i tak pyszne było. Sos dobry pomimo że dałem wody zamiast wina. Sos czarny ponieważ się wysypało za dużo przypraw.

A tak to u mnie wygląda :
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

CIASTO KOKOSOWE LOW CARB

Następny temat

Śniadaniowy MIX

WHEY premium