Jestem po redukcji z około 100kg, na aktualne 84 kg, przy moim wzroście 185cm. Jak widać na zdjęciu zostało jeszcze do zredukowania ale jak każdy mówi, za długa redukcja też nie jest wskazana.
Redukcje kończe (jeszcze trwa ostatnie dni) na takim rozkładzie B/T/W - 2,3 / 1,2 / 1,7 około 2300 kcal.
Moja aktywność fizyczna to treningi 4 razy w tygodniu split (od niedawna, wcześniej FBW) i po każdym treningu 20 minut aerobów 70%HRMax. W dni nietreningowe 1 - 2 godziny rowerka w tym samym przedziale.
Jak widać, jestem typowym endomorfikiem, zawsze byłem grubszy troche.
Teraz przejdźmy do rzeczy, zaczynamy robić mase. Jak to zrobić, aby sie nie zalać. Suplementacja jaka wjedzie to kreatyna 5g naczczo rano + 5g po treningu - w dni treningowe po 20 minutach aerobów, a w dni z samymi aerobami jedna porcja 5g po w celu antykatabolicznym. Każda porcja podana z 1500mg tauryny. Czy w celu zabezpieczenia mięśni przy aerobach można wrzucić gdzieś jeszze BCAA. I teraz najważniejsze - ILE BIAŁKA, WW, TŁUSZCZU - wiem, że to wszystko jest napisane ale nie znalazłem tematu, który odpowie jednoznacznie na to pytanie w odniesieniu zakończonej redukcji.
Po takiej redukcji jestem już obeznany co do jedzenia pełnowartościowych posiłków i dalej mam zamiar bazować na makaronach pełnoziarnistych, ryżu brązowym, dzikim, paraboiled, własnym chlebie razowym żytnim, ewentualnie kupnym pumperniklu (100% mąki żytniej razowej) no i oczywiście płatki owsiane. To wszystko głównie w okolicach treningowych i rano, reszta to warzywa i ewentualnie jakieś niskie IG.
W zasadzie rada o jaką proszę, to informacje jakie przyjąć wartości B/T/W i czy zrobić to nagle czy może z jakimś okresem przejściowym. Może jeszcze do tego jakiś spalacz ewentualnie, albo chociaż jakas l-karnityna?
pozdrawiam i prosze o pomoc