Jego zaletą jest to, że jest;
-pełnowartościowy,
-szybki,
-smaczny,
-tani
Potrzebujemy;
500 gr ziemniaków, najlepiej jak największe
Puszka tuńczyka z wody
Pół małego opakowania jogurtu naturalnego (50g)
Przygotowanie
Ziemniaki myjemy, dźgamy nożem, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do kuchenki mikrofalowej na 6 minut.
W tym czasie otwieramy tuńczyka, odsączamy, wrzucamy do miseczki i mieszamy z jogurtem, solą, pieprzem (do smaku), posypujemy zieleniną (polecam natkę pietruszki lub kiełki).
Kiedy kuchenka mikrofalowa daje znać, że czas przygotowania się zakończył wyjmujemy ziemniaki, ostrożnie rozpakowujemy, przekrajamy na pół, wsadzamy pastę tuńczykowi i zajadamy.
Wartości odżywcze, łącznie (całość):
Białko - 37 g (roślinne 8g)
Węglowodany strawne - 70 g
Tłuszcz - 3 g
Wartość energetyczna - 455 kcal
Zmieniony przez - Mawashi w dniu 2009-05-14 09:02:05
Zmieniony przez - Mawashi w dniu 2009-05-14 09:02:33
"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"