Potrzebne produkty
1. Półtora piersi z kurczaka
2. Puszka kukurydzy
3. Puszka czerwonej fasoli
4. 1-2 Sosów meksykańskich
5. Pieczarki
6. Cebula
7. Przyrawy(maga, pieprz, vegeta,~~)
8. Olej
Wiec tak Kroimy piersi na małe kawałki, rozgrzewamy patelnie i wlewamy troszke oleju, kroimy na rozgrzany olej cebule i pieczarki, po chwili wrzucamy na patelnie całe mięso. Smarzymy, przewracając aż cała woda wyparuje a kurczak przybieże pomarańczowy kolor. Wtedy wlewamy w zależnośći jaką gęstość kto preferuje 1 albo 2 sosy meksykańskie. Wlewając jeden proponuje dolac trochę wody. Mieszamy chwilkę roztwór na małym ogniu i dodajemy fasole i kukurydze. Po dokładym zmieszaniu tego wszystkiego powinno wyść takie coś.
Oczywiście kurczaka można przyprawiać jak się chce. Ja polecam na ostro i wtedy najlepiej podać z ryżem.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Białko 110 - 26 roślinne
Węglowodany 100
Tłuszcze 16
Smacznego : )
Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2009-05-15 10:50:45
1. Półtora piersi z kurczaka
2. Puszka kukurydzy
3. Puszka czerwonej fasoli
4. 1-2 Sosów meksykańskich
5. Pieczarki
6. Cebula
7. Przyrawy(maga, pieprz, vegeta,~~)
8. Olej
Wiec tak Kroimy piersi na małe kawałki, rozgrzewamy patelnie i wlewamy troszke oleju, kroimy na rozgrzany olej cebule i pieczarki, po chwili wrzucamy na patelnie całe mięso. Smarzymy, przewracając aż cała woda wyparuje a kurczak przybieże pomarańczowy kolor. Wtedy wlewamy w zależnośći jaką gęstość kto preferuje 1 albo 2 sosy meksykańskie. Wlewając jeden proponuje dolac trochę wody. Mieszamy chwilkę roztwór na małym ogniu i dodajemy fasole i kukurydze. Po dokładym zmieszaniu tego wszystkiego powinno wyść takie coś.


Oczywiście kurczaka można przyprawiać jak się chce. Ja polecam na ostro i wtedy najlepiej podać z ryżem.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Białko 110 - 26 roślinne
Węglowodany 100
Tłuszcze 16
Smacznego : )
Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2009-05-15 10:50:45