SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Martainn/BLOG/Nawet z wieprza wstrętnego siłownia zrobi Arniego

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 7408

Ankieta

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 98 Napisanych postów 6776 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50488
No i po treningu. Plansza nr 3 treningu Weiderowskiego. Opisywać mi się nie chce wszystkich ćwiczeń bo lekko zmęczony, ale najbardziej w kość dał mi martwy ciąg, wyciskanie zza karku i przysiad. Ale jak zwykle. Zmęczony i zadowolony. Teraz czas się pakować na weekend do Pozka. Chyba będę musiał z dwie torby zabrać. Jedna na ubrania, druga na jedzenie i suplementy:D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 98 Napisanych postów 6776 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50488
Jak powiedziałem, tak zrobiłem:P Do Poznania zabrane były dwie torby. Jedna z ubraniami, garniakiem, a druga z suplami na jedzenie. Wyglądałem jakbym na miesiąc jechał, a to tylko dwa dni. Ale nic, wczoraj wróciłem i zrobiłem trening, bo musiałem sobie zmienić dni treningowe. Standardowo plansza nr 1, ale z większymi ciężarami. Przed treningiem zjadłem JetFuela i prawie nie czułem, że coś robię. Poczułem jak przestał działać. Od razu padłem. Dowedziałem się też, że udało się wygrać 100 w konkursie odżywiania. No przyda się. Thyrotherm zakupiony:D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 3212 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 10998
Stówy gratuluję Ja musiałam najpierw "pospamować" trochę, a i tak nie zdążyłam Następnym razem damy radę

a może stuwy? nie... jednak stówy lepiej wygląda

Zmieniony przez - madu24 w dniu 2008-03-10 13:05:07

"Kobiety myśla, że są słabe i zbierają tłuszcz bo się starzeją,
a w rzeczywistości starzeją się bo robią się słabsze i zbierają tłuszcz"

http://*******/4b7r 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 5025 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 44470
Gratuluję!

Wrzuć tu publikację

--=Zanim zadasz kolejne pytanie na forum=--
http://www.sfd.pl/Pierwsza_Wizyta_Jasia_na_FORUM-t355004.html

"Jak nie wiesz to się dowiedz, wpierw pomyśl potem powiedz..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 98 Napisanych postów 6776 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50488
To były odpowiedzi na pytania;) Nie artykuł.;) Ale wrzucam.
1. Czy możliwe jest nabieranie masy mięsniowej z równoczesnym spalaniem tkanki tłuszczowej? Jeżeli tak to kiedy i jakie główne 4 czynniki o tym decydują?

Tak jest to możliwe. Kiedy? Kiedy zawodnik jest już doświadczonym sportowcem, zna swoje ciało, jego możliwości oraz wie jakie środki na niego działają i mogą wspomóc, a jakie nie. Z tego wynikają następujące czynnki: doświadczenie, znajomość swojego ciała, poziom wytrenowania, znajomość suplementów i ich wpływu na ciało i możliwości treningowe oraz odpowiedni trening.

2. Jakie są optymalne proporcje omega 3 do omega 6 w diecie?

Wg normy europejskiej optymalne spożycie kwasów omega wynosi 1,5 g omega-3 oraz 6g omega-6. Różni badacze proponowali nam przez lata różne proporcje. Ostatnie badania skłaniają się jednak ku temu, aby te proporcje wynosiły omega-6/omega-3 1:3.

3. Dlaczego sacharoza nie ma właściwości redukujących?

Aby związek posiadał właściwości redukujące powinien podlegać mutarotacji, a także posiadać zdolność otwierania pierścienia. Sacharoza jako dwucukier posiadający wiązanie glikozydowe utworzone przy udziale dwóch anomerycznych grup OH, takich właściwości nie posiada.


4. Jak powinien wyglądać rozkład kwasów tłuszczowych (proporcje) w zdrowej diecie?

Wg norm europejskich oraz światowych proporcje kwasów tłuszczowych nasyconych do jednonienasyconych oraz wielonienasyconych powinny wynosić1/1/1.

5. Jaką funkcję w mięsniach pełni glikogen?

Glikogen można nazwać "paliwem mięśniowym". Jest on dominującym substratem energetycznym przy intensywnym wysiłku fizycznym. Im wyższa wartość początkowego glikogenu w mięśniach tym czas kontynuowania wysiłku fizycznego może być dłuższy.

6. Ile białka jest w stanie przyswoić organizm w jednym posiłku i od czego to zależy?

Uśredniona wartość podana przez badaczy z całego świata wynosi około 40 g w jednym posiłku. Wpływa na to kilka czynników. Pierwszym z nich jest genetyka. Każdy organizm jest inny i w inny sposób reaguje na różne dawki składników odżywczych. Kolejnym czynnikiem mogącym mieć wpływ na przyswajalność białka jest wykorzystanie suplementów wspomagających trawienie. Inny często wymieniany czynnik to stosowanie środków dopingujących, które potrafią wpłynąć na przyswajalność białka.

7. Jakie tłuszcze i produkty sa najlepsze do smażenia i dlaczego?

Osobiście uważam, że smażenie nie jest najlepszym sposobem przyrządzania potraw. Jeśli jednak ma być mowa o tłuszczach najlepszym do smażenia to wymienić można oliwę z oliwek, olej rzepakowy oraz produkt, który może zaskakiwać w tym zestawieniu, czyli smalec. Smażyć należy, używając tłuszczów, w których składzie znajduje się więcej jednonienasyconych kwasów tłuszczowych niż kwasów wielonienasyconych. Wszystkie wymienione tłuszcze te właściwości posiadają. "Tłuszcze te mają wyższe temperatury smażenia - tak więc danie możemy przygotować szybciej przy produkowaniu mniejszej ilości szkodliwych substancji powstających przy przegrzaniu tłuszczu. Pod wpływem wysokiej temperatury wszystkie oleje ulegają utlenieniu, wytwarzając związki niebezpieczne dla zdrowia jak wolne rodniki, przyczyniające się do wytworzenia nowotworów. "

8. Podać bv czterech głównych zródeł białka w diecie.

Białko zwierzęce z kurczaka BV-79
Białko z izolatu serwatki BV-159
Białko z koncentratu serwatki - BV-104
Białko jaja kurzego - Bv- 88

9. Skad pochodzi nazwa "białko serwatkowe"?

Nazwa białko serwatkowe wywodzi się z serowarstwa. Serwatka jest produktem ubocznym przy produkcji serów i zawartość białka w niej najczęściej wynosi około 13 g. Jednak w wyniku pewnych procesów udaje się z serwatki uzyskać znacznie większe wartości białek. W związku z tym, że białko to pochodzi z serwatki, zostało nazwane białkiem serwatkowym. Tak na chłopski rozum.

10. Dlaczego w zdrowej diecie powinna się znaleźć oliwa z oliwek?

Oliwa z oliwek powinna znaleźć się w diecie ze względu na swoje właściwości odżywcze i zdrowotne. Jest ona źródłem zdrowych tłuszczy. Najczęściej oliwa z oliwek, nie jest poddawana procesowi rafinacji, jak większość tłuszczy roślinnych, dlatego też ubytek wartości odżywczych jest minimalny. Dzięki temu niski jest również poziom zanieczyszczenia oliwy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
obliques Zasłużona dla SFD
Ekspert
Szacuny 188 Napisanych postów 65575 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 188925
No to padlam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 98 Napisanych postów 6776 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50488
A dlaczemu:P:P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
obliques Zasłużona dla SFD
Ekspert
Szacuny 188 Napisanych postów 65575 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 188925
Z wrazenia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 98 Napisanych postów 6776 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50488
We wczorajszym treningu na reszcie dołożyłem kolejną serię bo zaczyna się drugi miesiąc treningów. Nie powiem było trudniej, ale chociaż czułem, że coś ćwicze. I w końcu lewa, słabsza ręka zaczyna upodabniać się do prawej. A przy okazji dotarł Thyrotherm. Bardzo fajny spalacz. Ale cholera w sobotę znów egzamin bleh. I tak od grudnia. Egzaminy, egzaminy, egzaminy. Sesja ciągła nie jest fajna;/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 98 Napisanych postów 6776 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50488
Nie pisałem kilka dni bo po co pisać ciągle o tym samym. Po prawie 3 tygodniach redukcji, w tym 1 tygodnia z treningiem mass, a potem weiderowskim straciłem 2 cm w pasie. Jest 95:D Już tak źle to nie wygląda:D W ubraniu w cale nie widać. Poza tym, wyraźnie zaczynają się zarysowywać mięśnie klatki piersiowej. W bicepsie dotarłem do 40 cm, a i lewa ręka powoli nadgania. Moja dziewczyna twierdzi, że znacznie urosły mi nogi, a już na pewno zszedł z nich tłuszcz:D Mówi też, że z boków pośladków zszedł tłuszcz i teraz są takie w sam raz do rączki:P Zdjęcia zamieszczę na koniec mojego planu czyli za jakieś 2-3 miesiące. Oczywiście będą zdjęcia przed i po:D Póki co z efektów jestem zadowolony. Ogólnie tydzień jakiś udany. W pracy spokojnie, wracałem normalnie do domu:D Szykuje się również 50% podwyżka, ale roboty więcej:D Ale cóż pensja będzie mi już bardo odpowiadać:D
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Hejchaczi / Dziennik / Maaaaaasa

Następny temat

PLAN NA MASE !! DO OCENY ;)

WHEY premium