Szacuny
130
Napisanych postów
8967
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
48014
Wiem, że dużo zależy pewnie od gentyki - ona wpływa na to jak wyglądają nasze mięśnie, ale czy dobierając odpowiednie ćwiczenia da się coś z tym zrobić? Poniżej zamieszczam mój plan na klatke oraz foto które pokazuje rejon klatki, nad którym chciałbym popracować. Chodzi mi o tzw. "złączanie klatki".
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
14
a ja znowu mam taki problem:
nie wiem dlaczego tak jest ze prawa piers mam scieta a lewa ladnie zaokraglona....
moze wiecie czego to przyczyna???
ja nie stosuje jakis specjalnych cwiczen... tylko pomki (3 rodzaje(po swojemu))czyli:rece na krzesle a noki na podlodz(20razy chwila odpoczynku potem 19razy i tak do 5razy)
potem nogi na krzesle a rece na podlodze i tak samo jak wczesniej tylko ze koncze na 15razy...
a ostatnie cwiczenie to zwukle pompki i tez zaczynam od 20 a koncze na 15.... co dzien stosuje inne cwiczenia zwiazanie z powyzszymi pompkami(zaczynam od poniedzialku a koncze na sobocie i niedziela odpoczynek)
mam wzrostu 190cm a wage 70-75kg (niedowaga(niestety))
doradzcie cos lesli mozecie...
plis
Szacuny
3
Napisanych postów
793
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
34174
Mam tak samo jak ty a nawet gożej bo ja mam przez cała klatke taka przerwe i sie nie łączy . Tez bym cos z tym zrobił a jeżeli to juz tak genetycznie to trudno wsumie mi nie przeszkadza . Niech sie wypowie jakis ekspert
Szacuny
2
Napisanych postów
926
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
9702
chcesz poprostu dolne i wewnetrzne rejony klatki piersowej powiekszyc
to ja bym zrobil tak:
Rozpiętki ze sztangielkami w leżeniu na ławce skośnej -głową do góry
Wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce skośnej-głową w dół
Wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce poziomej wąskim uchwytem
Rozpiętki ze sztangielkami w leżeniu na ławce poziomej
Mozna nad tym poprawcowac. Ja na szczescie nie mam problemow z genetyka uff Powodzenia