SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Piers kurczaka - wasze przepisy na przyzadzenie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 65840

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 366 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4373
Ale do zagotowanej wody pod przykryciem ?
Ile munut gotować ?
Jakie przyprawy najlepiej wrzucic do wody z kurakiem?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BPL-G Fizjoterapeuta
Ekspert
Szacuny 2111 Napisanych postów 49893 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 492546
Ty powaznie pytasz czy zartujesz ?

kurczaka do wody
czy przykrycie czy bez jeden ****
bez sie bedzie troche dluzej robil i tyle
dajesz vegety np. troche az zmieni woda lekko kolor
i tyle
gotowanie jakies 15-20 minut
wyciagasz probujesz jest dobry to jesz, jest twardy wrzucasz na pare minut jeszcze do wody
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 366 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4373
Aha dzieki, nigdy nie gotowałem praktycznie nic. Dzieki za pomoc!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 385 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 7524
Kroje pierś z kurczaka smaże na oliwie gotuje ryż mieszam i jem

Go Hard Go Home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 3212 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 10998
!15-20 minut gotować kurzego cycka??? Toż się tego zjeść nie da!
Gotuje wodę z przyprawami wg uznania, jak sie zagotuje wrzucam pokrojony cycek i trzymam we wrzątku, parzę a nie gotuję! góra 5 minut! Jest soczysty i smaczny, a nie ugotowana podeszwa.

"Kobiety myśla, że są słabe i zbierają tłuszcz bo się starzeją,
a w rzeczywistości starzeją się bo robią się słabsze i zbierają tłuszcz"

http://*******/4b7r 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6267 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Pokrojony na pewno szybciej. Ja gotuje caly ok 15min i jest ok. Jak kto lubi.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 3212 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 10998
Jak najbardziej jak kto lubi Po prostu ktoś się wcześniej dopytywał namolnie o gotowanie tego cycka

"Kobiety myśla, że są słabe i zbierają tłuszcz bo się starzeją,
a w rzeczywistości starzeją się bo robią się słabsze i zbierają tłuszcz"

http://*******/4b7r 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 7165 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 30760
Widzę, że wielu z was smaży na nienasyconych, a podobno tak nie powinno się robić (wolne rodniki).
Ja osobiście roztrzepuję jajko, obtaczam w nim pierś, pakuję do bułki tartej i smażę aż się ładnie przyrumieni. Do tego oczywiście gotuję ryż biały paraboliczny w woreczku, walę to na talerz i gitara. Do tego jakieś warzywko, ja osobiście lubię kukurydzę z puszki

Inny przepis - kurczak po meksykańsku

Gotujemy wodę w garnku i wrzucamy do niej 2 kostki rosołowe Knorr. Do wody wrzucamy 300-400g piersi (pokrojonej w drobne kawałeczki) i gotujemy według uznania. Po ugotowaniu odlewamy rosół z piersi (albo zostawiamy smakoszowi :P). Następnie gotujemy ryż i wstawiamy ok 300ml wody na Fix Knorr Kurczak Po Meksykańsku
Jak przyrządza się fix pisał nie będę, bo to można sobie samemu przeczytać na odwrocie opakowania, jeśli się ktoś zdecyduje.
Otwieramy puszkę czerwonej fasoli i wysypujemy (czy też wylewamy) zawartość do sita, po czym przelewamy to zimną wodą, by cały ten "sos" odciekł. W międzyczasie mamy gotowy już fix, więc przelewamy go z małego garnka do dużego, dodając do tego pierś i fasolę. Całość podgrzewamy na małym gazie ok. 10 minut.
Teraz najlepsza część - wysypujemy ryż na talerz i na to dajemy około połowę tego kurczaka i szamamy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 46 Wiek 45 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2701
Ja wrzucam do sporej miski jogurt naturalny, do tego dodaję łyżeczkę koncentratu pomidorowego, sypię sporo (właściwie to dużo) świeżo zmielonego pieprzu, chilli, curry, kurkumy, sproszkowanego czosnku i pieprzu cayenne i dokładnie mieszam. Wrzucam ubite tłuczkiem piersi z kurczaka, dokładnie je obtaczam w marynacie. Pakuję całą miskę w szczelną torbę foliową wkładam i do lodówki na jakiś czas.
A potem na grilla albo patelnię grillową (nie trzeba tłuszczu, bo jeśli coś się przyklei to będzie to conajwyżej marynata) i gotowe :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 783 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 12120
-kupuje cycki
- kroje na mniejsze kawalki
-mocze cycki w jogurcie naturalnym
-sypie na nie pokruszone krakersy--- bardzo pokruszone
-na folii do piecyka( co 5 minut wyjmujcie i sprawdzajcie czy juz sa gotowe)


Dla mnie bomba

szacunek.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

spalanie - jakie ćwiczenia ;)

Następny temat

Poproszę o sprawdzenie mojej diety

WHEY premium