SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Omlet ale jak

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 3733

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 40 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 684
Mam w posiłku rannym takie składniki :
Płatki owsiane 100g
Jajka 2 jajka około 120g
słonecznik 50g
Rodzynki 100g

i mam pytanie czy mam dac całe jajka razem z żółtkiem i roztrzepać widelcem i potem dować 100g płatków owsianych ? , czy to niezadużo jak na 2 jajka ? , prosze o pomoc bo jutro zaczynam djete :/
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 173 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 2113
Junikers daj dokładny przepis

Napisałem strone wcześniej:

Ja robie tak omleta:
Wbijam do miseczki 3 białka z jaj, 2 całe jaja, dodaje płatek owsianych (60-80g) i wszystko ładnie mieszam!
Patelnie teflonową leciutko pędzelkiem smaruje oliwą z pestek winogron i na nia wlewam to wszystko! Czekam ok. 10-15min, po czym obracam omleta (też nieraz mi sie złamie na pół - ale nie przeszkadza to w konsumpcji ) po czym znowu czekam z 5-10min i omlet gotowy
Można sobie jeszcze go posmarować lekko dżemem niskosłodzonym wtedy jest taka pychota, że koniec:) Spróbuj!


Tzn. jajek biore różnie... Dzisiaj np. 3 jajka i 3 białka, a nieraz np. 2 jajka i 4 białka! Zależy jak leży

Zmieniony przez - Junikers w dniu 2007-04-25 20:23:49
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 323 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 14677
Na początek to bym przemyślał, czy około 1100 kalorii to nie za dużo na 1 posiłek ;)

"Wszystko jest trucizną i nic nią nie jest, wszystko jest kwestią tylko dawek"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 4672 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 31505
Za duzo rodzynek, daj tylko 30 g
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 302 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 7343
Ja bym dał mniej słonecznika i rodzynek, a dodał orzechów włoskich
Płatki owsiane pierw zalej gotującą wodą i poczekaj aż zmiękną, a potem roztrzepane jajka wymieszaj z nimi i dodaj resztę składników. Potem na patelnie i placuszek gotowy.

"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać."
Kartezjusz

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 40 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 684
hehehe wszystko ok , dzisiaj rano była pierwsza próba , zrobiłem tak : zalałem 100g płatków owsianych wżącą wodą , roztrzepałem 2 jajka ale nie do piany tylko tak żeby było wszystko jednolite puźnie płatki odcedziłem od wody i dodałem do jajek płatki , rodzynki i słonecznik , wszystko supcio ale jak chciałem przyszło do odwrucenia omleta na drugą strone omlet mi sie rozwalił . Wie może ktoś w czym problem ? :/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 302 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 7343
Do całej mieszanki spróbuj dodać łyżkę oliwy z oliwek.
Pozdr

"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać."
Kartezjusz

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 390 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 15203
Ja też miałem z tym problemy. U mnie to wygląda tak: ok. 85g płatków i 2 jaja, zmiksować na papkę i dorzucić garść rodzynek. Jak dawałem za dużo jajek, w tym przypadku 3, to mi się rozwalał na patelni. Więc imo, albo nie umiesz przerzucać, ale bardziej prawdopodobne jest to, że po prostu czegoś jest za dużo.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Jak ci się rozwala to zrób kilka mniejszych placuszków
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 173 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 2113
Ja robie tak omleta:
Wbijam do miseczki 3 białka z jaj, 2 całe jaja, dodaje płatek owsianych (60-80g) i wszystko ładnie mieszam!
Patelnie teflonową leciutko pędzelkiem smaruje oliwą z pestek winogron i na nia wlewam to wszystko! Czekam ok. 10-15min, po czym obracam omleta (też nieraz mi sie złamie na pół - ale nie przeszkadza to w konsumpcji ) po czym znowu czekam z 5-10min i omlet gotowy
Można sobie jeszcze go posmarować lekko dżemem niskosłodzonym wtedy jest taka pychota, że koniec:) Spróbuj!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 234 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 9529


ja robie tak i wlasnie jem bo zrobilem przed chwila :)
80g owsianych
4jaja=2zoltka wyrzucam
50g mleka
patelnia 10g oliwy
25g bialka prolongatum
wszystko mieszam widelcem w miseczce potem wrzucam na patelnie i robie POD PRZYKRYCIEM jakies 10min na srednim ogniu i nie mam problemu z przewroceniem a dodatkowo omlet mi puchnie jak na drozdzach :)
potem dodaje jakis dzemik czy owoce i posypuje wiorkami kokosowymi np :)
wszystko zaleznie od diety
pzdr
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
sporo kalorii
zawsze mnie zastanawia czy poddanie odzywki wysokim/niskim temp nie "uszkadza" jej wartosci?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta na mase

Następny temat

Rzeżucha

WHEY premium