To co wiem to:
- unikać smażenia, jeśli już to na oliwie z oliwek (smażenie krótkie), smalcu (długie smażenie i duszenie),
- węglowodany okołotreningowo (kasze, ryż brązowy, płatki owsiane),
- sery białe chude, półtłuste,
- jajka
- warzywa, warzywa, i raz jeszcze warzywa,
- ryby, mięso drobiowe (kura, indyk), cielęcina (za droga trochę)
- unikać mleka w zbytnich ilościach (laktoza), serów tłustych, topinych itp przetworów, słodyczy, fast fudów, piwa, vooodki , białego pieczywa,
- pieczywo jeśli już to pełnoziarniste żytnie (powiedzmy że te takowe istnieje),
Ogólnie posiadam jakąś wiedzę lecz chciałbym wiedzieć jakich produktów ze sobą nie łączyć, a które powodują znaczne powiększanie się fatu w organizmie. Wiadomo bowiem, że ma się ochotę czasem na coś typu ser żółty, feta, spaghetti...
Zmieniony przez - kenio80 w dniu 2007-02-02 08:52:47