Szacuny
0
Napisanych postów
34
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1266
Witam
Czy jest sens:
-mielimy surowy ryż w młynku do kawy
-uzyskaną "mąke" wsypujemy do mleka mieszamy
-pijemy zawiesine "mąki ryżowej" i mleka w proporcjach 50g/250 ml trzy razy dziennie, tak jak gainera :D
Czy to pozwoli uzupełnić braki w diecie i po części chociaz przypomina gainera? Jak z wchłanianiem ??
Szacuny
0
Napisanych postów
34
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1266
NIE:P
-tak łatwiej i praktyczniej tylko wypijasz i z glowy
-nie mam tyle czasu zeby sobie przygotowywac ryz (gotowac) a potem go jesc i to najepiej zeby jeszcze do ryzu bylo jakies mięsko ale to już w ogole odpada ze wzgledu na braki czasu.
- nie lubie wcinac na siłe i sie zapychac
Acha i jak z wchłanianiem czegos takiego czy 50 g takiego proszku rozpuszczonego w mleku to odpowiednik normalnego ugotowanego ryżu ?
I żeby nie było to tylko moje uzupełnienie w diecie taki patent :D
Szacuny
0
Napisanych postów
34
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1266
tylko ze na prawde nie mam czasu gotowac i tym bardziej potem wpychac w siebie ten ryż po prostu musze miec takie szybkie uzupełnienei braku wegli i białek musze zastapic 1 lub lepiej 2 posiłki takim "GAINEREM" bo inaczej to lypa jest :P a na gainery mnie nie stac :P Prosze o jakies opinie konkretne na temat takiego sposobu uzupelniania braków w diecie.
Szacuny
0
Napisanych postów
41
Wiek
39 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
862
Chętnie się podepne pod temat bo również mnie to interesuje. A odpowiedzi mogłyby być czymś podparte a nie typu: "po co kombinowac zjedz jak człowiek" Chodzi o to czy mozna to zastąpić czymś takim? Jaka jest różnica między surowym a gotowanym ryżem. Niech się ktoś wypowie kto się zna dobrze na tym.
Szacuny
90
Napisanych postów
15094
Wiek
36 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
101723
a ile tam masz tego białka?? imo zly pomysł
zalej wrzątkiem płatki owsiane, odstaw na 3 min.
pózniej je do miksera, + 100 chudego twarogu, + cos do smaku (rodzynki, odrobina miodu, ew. słodzik) + ew. mleka trochę i masz szybki mix do wypicia
"Jak kraść, to miliony.
Jak ruchać, to księżniczki"
Szacuny
22
Napisanych postów
5431
Wiek
44 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
32825
W ryzu białka jest tyle, co kot napłakał. W dodatku to białko roślinne - mało wartościowe. Osobiście w ogóle nie wliczam tego białka do dziennego bilansu.
Zastanów się - jedzenie surowego ryżu w najlepszym wypadku skończy sie konkret sraką. Jak już chcesz mieć papke, to go ugotuj i potem w blenderze zmiksuj. Tylko że gainer z tego żaden,bo białka brak. Musiałbyś czegoś dosypać/dolac. Ale mleko tez odpada, bo tam więcej laktozy niż białka.
Panuj nad wszystkim,nad czym możesz zapanować.
Resztę traktuj jak kupę gówna,
a jeżeli musisz paść,
to z dymiącym rewolwerem.