Produkty: 200g ryby Panga (ps nie moge nigdzie znaleść jej wartości odżywczych BTW), 100g mieszanki mrożonych warzyw, 5g oliwy z oliwek, 25g otręb pszennych, 25g żółtego sera
Przyprawy: curry, sół, pieprz, odrobina wegety, i papryka czerwona ostra (lub słodka)
Rybę albo podsmażamy na teflonie z oliwą albo wlewamy na patelnię szklankę wody i wrzucamy na nią płat ryby. Jeżeli gotujemy to do wywaru z ryba dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut. Jeżeli smazymy to do ryby dolewamy odrobinę wody równiez przyprawiamy i natychmiast po uzmażeniu dorzucamy warzywa mrożone (ja wolę opcję z gotowaniem) Następnie do wywaru z rybą dorzucamy warzywa i dusimy 5 minut, na sam koniec dorzucamy otręby pszenne (żeby zagęściły sos) i starty żółty ser. Duzimy 2 minuty całośc polewamy oliwą jeżeli wybraliśmy opcję nr 1 :) Bardzo prosta potrawa a taka smaczna :D
No i mam pytanie kupiłem otrębvy pszenne stabilizowane, oczyszczone firmy sante i napsane jest , że posiadają21g wegli przysfajalnych w tym 5g cuktow. A w dzieniku posiłkow Darthona i na kilku innych stronach napisane jest że mają o wiele więcej wegli i kalori te ktore kupilem na 100g maja 200 kcal i drogie pytanie Jaka jest wartosc odzywcza Pangi moze ktos wie bo w necie nie moge znalesc? pozdrawiam