Panowie, nie chcę się znowu kłócic, ale nie zrozumieliście mnie przez cały post.
Białko jaja z Ovopolu to nie jakiś wynalazek za 40 zł, ale pełnowartościowe białko do odżywek. Po prostu omijani sa inni posrednicy (producent odżywek, hurtownia, sklep). W najlepszym razie pośredników jest trzech i jeśli producent odżywek bierze po 32 zł to musi sprzedać po 40 zł, hurtownia kupuje po 40 zł, sprzedaje po 48 zł, sklep kupuje po 48 zł sprzedaje po 60 zł. Egg Olimpa kosztuje ok. 145 zł za 2,25 kg, czyli wychodzi jakieś 64 zł za kg. Tak ciężko to zrozumieć?
666, jeśli miałbyś dojście do fabryki produkującej izolat serwatki dla prolaba i mógłbyś kupić go np. za 80 zł za kg to nie wierzę że wolałbyś płacić 200 zł byleby tylko było to firmowe w kolorowym pudełku z ładną etykietką. Jeszcze raz podkreślam. Nie polecam żadnych serwatek w proszku, białek cukierniczych czy do wędlin, ale to jest białko typowo do odżywek i tylko w tym kontekście można to rozpatrywać, a nie jakieś porównania Mercedesa i Daewoo. Białko jaja jest białkiem wzorcowym. Sprawdźcie sobie na stronie Cybera (np. Optimum). Odżywki oparte o białko jaja są droższe od serwatkowych. Kto tego nie rozumie jest po prostu odporny na wiedzę i racjonalne argumenty.
A Ovopol to zakłady większe od Prolaba i Optimum razem wziętych, kto jest z Nowej Soli ten może potwierdzić, a jak ktoś nie ma pojęcia o czym mówi to niech się nie odzywa.
Krasnall potrafił przyznać się do błędu. Ale nie wszystkich na to stać.
SONBATY