Życie jest zbyt krótkie żeby być "MAŁYM"
...
Napisał(a)
Wlasnie szukam jakiegos dobrego bialka i natknalem sie tez na to z ROLMLECZ`u hehe-jak w takiej cenie itd to widac ze jakis shit.A macie jakies namiary na cos lepszego to znaczy gdzie mozna zakupic itd-typowy 1kg bialka. Z gory dziex,Pozdro:)
...
Napisał(a)
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Zadam proste pytanie, ktore nurtuje mnie od pewnego czasu, dlaczego uwazacie, ze Laktoza jest zla ? ... pytam serio
...
Napisał(a)
no ja nie wiem jak on to wypije , przeciez tego sie nie da przelknac - 20x0.5=10kg slonego syfu
...
Napisał(a)
Spice - wytłumaczę Ci to tak jak ja to rozumiem - mianowiecie w pewnym wieku - (mowa tu o tym po niewmowlęcym) organizm przestaje trawić laktoze, która spożyta w nadmiernych ilościach odkłada się w postaci tkanki tłuszczowej
...
Napisał(a)
Moze tak ... jezeli organizm nie bylby w stanie strawic laktozy, to nie widze mozliwosci w jaki moglaby sie odlozyc w postaci tkanki tluszczowej zostalaby po prostu wydalona w niezmienionej postaci (sraczka ze przeproszeniem) - wiec tu juz widze niescislosc w Twoim rozumowaniu ...
... Idzmy dalej - brak tolerancji na laktoze - oczywiscie u pewnych osob takowy przypadek wystepuje (tak jak napisales) ale rownie dobrze mozna by w ten sposob zakwestionowac role bialka, bo istnieja jednostki posiadajace tzw. "skaze bialkowa", u ktorych spozywanie okreslonego rodzaju bialka wywoluje niepozadane efekty - sa to jednak przypadki marginalne - mimo wszystko wiekszosc z nas posiada odpowiednie enzymy i jest w stanie strawic laktoze ...
... kwestia nadmiernych ilosci ... no coz - spozywanie nawet bialka w nadmiernych ilosciach, moze doprowadzic do odkladania takowego w formie tkanki tluczczowej na skutek glukogenezy spozywanie jakiegokolwiek weglowodanu tym bardziej ... ale jaki ma to zwiazek z moim pytaniem, dlaczego Waszym zdaniem laktoza jest zla (przykladowo gorsza od typowych weglowodanow wystepujacych w Gainerach) ?
... Idzmy dalej - brak tolerancji na laktoze - oczywiscie u pewnych osob takowy przypadek wystepuje (tak jak napisales) ale rownie dobrze mozna by w ten sposob zakwestionowac role bialka, bo istnieja jednostki posiadajace tzw. "skaze bialkowa", u ktorych spozywanie okreslonego rodzaju bialka wywoluje niepozadane efekty - sa to jednak przypadki marginalne - mimo wszystko wiekszosc z nas posiada odpowiednie enzymy i jest w stanie strawic laktoze ...
... kwestia nadmiernych ilosci ... no coz - spozywanie nawet bialka w nadmiernych ilosciach, moze doprowadzic do odkladania takowego w formie tkanki tluczczowej na skutek glukogenezy spozywanie jakiegokolwiek weglowodanu tym bardziej ... ale jaki ma to zwiazek z moim pytaniem, dlaczego Waszym zdaniem laktoza jest zla (przykladowo gorsza od typowych weglowodanow wystepujacych w Gainerach) ?
...
Napisał(a)
laktoza to galaktoza i glukoza
galaktoza jest o ile sie nie myle trawiona podobnie jak fruktoza - wiec patrz watek o fruktozie i te nieszczesne +/- 50 gr dziennie
galaktoza jest o ile sie nie myle trawiona podobnie jak fruktoza - wiec patrz watek o fruktozie i te nieszczesne +/- 50 gr dziennie
Poprzedni temat
sposob na kreatyne
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- ...
- 87
Następny temat
Kreatyna jak dawkować?????
Polecane artykuły