...
Napisał(a)
Czy 2g/kg bialka zwierzęcego faktycznie wystarczy przy budowaniu masy ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Nie skupiaj się tylko na zwierzęcym bo ważna jest ogólna podaż białka i do biudowania masy wystarczy ci 2 g ogolnej podaży białka a do bilansu kalorycznego wliczać nalezy wszystko i żeby ci nie przyszło do głowy jesc normalnie a nie wliczac roślinnego bo znam przypadki że ludzie nie licza białek roślinnych a białko jak białko gdzie kazde dostarcza 4kcal na 1g produktu . Prócz diety na masie duże znaczenie ma odpowiednio dobrany plan treningowy oraz zadbaj też o regeneracje która na masie ma spore znaczenie
1
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
jak bedziesz do diety wliczać tlyko białko pochodzenia zwierzęcego, to w ogólnym rozrachunku może Ci wyjść dużo więcej nawet ponad 2,5g/kg, wliczaj wszystkie białka, bo jedząc urozmaicone produkty, te aminogramy poszczególnych źródeł wzajemnie się uzupełniają, a co do ilości to dla budowania masy mięśniowej zalecane ilości zaczynają się już od 1,6g/kg masy ciała, ale te 2g jest taką ilością optymalną i można powiedzieć uniwersalną, dlatego jeżeli Twoje pytanie powstało na wynik słabych efektów budowania masy, to przyczyny trzeba szukać gdzie indziej niż w ilości białka
1
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Ja jak liczyłem ze wszystkiego w fitatu to w okresie masowym pokazywało, że jem prawie 500 białka, bo przy 1200ww trochę się tego białka z produktów roślinnych nazbierało dlatego często można przesadzić i potem się dziwimy, że trawienie na masie pada, teraz przy tych cenach mięsa i prochu wydaje mi się że większość osób zejdzie z tego białka, ja robię właśnie mały eksperyment z ilością białka
1
Kompleksowe prowadzenie online.
...
Napisał(a)
Dzięki wsyztakim za odpowiedzi.
Oczywiście wliczam i roślinne i zwierzęce w całej puli. Ale byłem ciekaw czy to faktycznie wystarczy. Zawsze dawałem tak żeby było tego zwierzęcego na 2,4. A z roślinnym wychodziło mi nawet blisko 2,8.
Właśnie przez te ceny mięsa teraz chciałem to ograniczyć do 2 . A jak roślinne też się nadaje to jeszcze lepiej.
Zmieniony przez - M12345 w dniu 2022-06-28 13:13:15
Oczywiście wliczam i roślinne i zwierzęce w całej puli. Ale byłem ciekaw czy to faktycznie wystarczy. Zawsze dawałem tak żeby było tego zwierzęcego na 2,4. A z roślinnym wychodziło mi nawet blisko 2,8.
Właśnie przez te ceny mięsa teraz chciałem to ograniczyć do 2 . A jak roślinne też się nadaje to jeszcze lepiej.
Zmieniony przez - M12345 w dniu 2022-06-28 13:13:15
...
Napisał(a)
Ja jem ok 3 tylko dlatego że dając 100 g mięsa na posiłek albo 25g wpc to zdecydowanie nie czuć tego ani ilościowo nie jest dobrze ani smakowo jak dla mnie . Ogólnie licząc każde białko mam ok 50 na posiłek. Waga 65 aktualnie.
...
Napisał(a)
Siemka, to 2g na kg masy ciała to styka ale wszystko też zależy od danej osoby i organizmu, od suplementacji, stażu treningowego, tego jak się prowadzisz, suplementacji mocniejszej czy leci czy nie, 2g białka całościowego na kg masy ciała to taka podstawa według mnie od czego warto zacząć i obserwować sylwetkę, trawienie, wybadac jakie źródła białka będą dla Ciebie korzystne, jakie mniej i tak dalej ;)
1
Zapraszam :)
WinterR91
https://www.facebook.com/MichalJekiel
https://www.sfd.pl/DT_WinterR-t1188796.html
...
Napisał(a)
Jak najbardziej 2 gramy białka na kilogram masy ciała w zupełności wystarczy w celu kształtowania sylwetki (budowy masy mięśniowej, czy też redukcji tkanki tłuszczowej). Nawet spokojnie może to być 1,5 grama.
Również jestem tego zdania, że warto wliczać białko pochodzenia roślinnego, a nie tylko zwierzęcego. Więcej informacji na ten temat poczytać możesz w artykule przedstawionym poniżej:
https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_odżywianie/Białko_zwierzęce_czy_roślinne__jaka_jest_różnica_-a4803.html
Również jestem tego zdania, że warto wliczać białko pochodzenia roślinnego, a nie tylko zwierzęcego. Więcej informacji na ten temat poczytać możesz w artykule przedstawionym poniżej:
https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_odżywianie/Białko_zwierzęce_czy_roślinne__jaka_jest_różnica_-a4803.html
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły