Szacuny
0
Napisanych postów
3
Wiek
2 lata
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
63
Witam,
Chciałbym się zapytać ,czy podczas diety na masę mięśniową można jeść kotleta schabowego lub mielonego oraz, czy zjedzenie posiłków z takimi kotletami dwa razy w tygodniu może zastopować przyrosty?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17726
Napisanych postów
132241
Wiek
40 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1461067
tłuszcz w diecie nie jest odpowiedzialny za budowanie tkanki tłuszczowej, jakby tak było to osoby na dietach tłuszczowych by przybierały w tłuszczu a one wetdy redukują tkankę tłuszczową
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
3041
Napisanych postów
51776
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
350120
Możesz zjeść zarówno schabowego, jak i kotlety mielone i nie zastopuje to przyrostów. Co więcej obie potrawy można zrobić tak, aby były "pełnowartościowym" elementem diety. Przepisy na "odchudzone" wersje na pewno znajdziesz w Kuchni SFD.
1
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
33417
Napisanych postów
23441
Wiek
43 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
278663
Poczytaj wszystkie tematy z linku wyzej bo brakuje ci podstaw i chcac tłumaczyć to trzeba by wszystko omawiac :) . Możesz jeść dosłownie wszystko bo to bilans kaloryczny odpowiada za tycie lub chudnięcie a nie poszczególne produkty czy posiłki .
Szacuny
7720
Napisanych postów
13999
Wiek
32 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
2237861
Siemka. Jasne że można tylko moim zdaniem wszystko zależy od tego jak je zrobisz. Bo jeżeli w panierce, smażone na pełnym oleju itp to wiadomo że kaloryczność takiego kotleta czy schabowego będzie zupełnie inna niż np takich duszonych kotlecików z mięsa z indyka czy robionych na parze albo nawet i smażonych ale na malutkiej ilości fatu i bez żadnych panierek ;) Linki dostałeś więc nic tylko kombinować ;)
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6333
Napisanych postów
76363
Wiek
39 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
756754
Każdy rodzaj mięsa będzie dobrym źródłem białka lub białka i tłuszczów. Czy sobie je zmielisz, usmażysz, upieczesz, lub ugotujesz nie ma specjalnego znaczenia. Kwestia gustu, tego na co masz ochotę w danej chwili. Są to podstawy zbilansowanej diety. Sugeruję poczytać więcej informacji na ten temat:
Szacuny
29913
Napisanych postów
27250
Wiek
32 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
384534
schabowy czy mielony to tak samo wartościowy element diety jak pierś z kurczaka, czy stek wołowy, kwestia jego przyrządzenia i wliczenia w pulę kcal. Warto stosować wszystkie rodzaje mięsa i nie ograniczać się tylko np. do drobiu.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6333
Napisanych postów
76363
Wiek
39 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
756754
Oczywiście warto również zwracać uwagę na pewne szczegóły przygotowania posiłków, które składają się na ogół dobrze zbilansowanej diety. Między innymi wybór mięsa. Lepiej będzie kupić szynkę, czy schab i zmienić do kotletów, niż kupić gotowe mielone mięso. Lepiej będzie smażyć w odpowiedni sposób, na dobrze dobranym tłuszczu, a nie byle jak na byle czym. Podobnie w przypadku smażenia w panierce. Można to zrobić tak, aby panierka nie wciągnęła 40 gramów tłuszczu, smażąc na głębokim oleju, co jest dość modne u wielu osób nie zwracających uwagi na swoje odżywianie.