SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] Trener z kulinarną zajawką

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3679

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4575 Napisanych postów 35836 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263363
fajnie sie zapowiada
1

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Witamy

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 95439 Napisanych postów 365778 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1672894
To ma być prowadzone jako blog?
1

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 624 Wiek 28 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2369
Połączenie słodko słono niszczy system
#lowfat / #highcarb




Składniki na spód:

- 100g kaszy jaglanej
- 400ml wody
- 20g kakao

Kaszę gotujecie w ok 0.4l aż wyparuje cała woda. Zostawiacie do wystygnięcia, dodajecie kakao i blendujecie. Wylewacie na spód tortownicy o średnicy 18cm.

Składniki na warstwę budyniową:
- 2 budynie waniliowe bez cukru (80g)
- 60g wpc
- 500ml mleka 1.5%
- 500ml wody
- 20g żelatyny

2 budynie robisz na 500ml mleka i 500ml wody, dodajesz 20g żelatyny (rozpuszczonej), 60g wpc (blendujesz) i wylewasz jako kolejną warstwę.

Składniki na warstwę kajmakową:

- 200ml mleka 1.5%
- 100g kajmaku
- 10g żelatyny
- 30g precelków

Kajmak zagotowujesz z 200ml mleka aż się rozpuści. Dodajesz rozpuszczoną żelatynę, wylewasz kolejną warstwę (ważne żeby poprzednia odstała trochę w lodówce) wstawiasz do lodówy (najlepiej na całą noc) i czekasz aż stężeje.

Dodatki i można szamać :D

_____

Kalorie: 1800 kcal / 125g B / 28g T / 255g W

Jeden: 225 kcal / 16g B / 3.5g T / 32g W

#przepis





Zmieniony przez - DrunkInCarbs w dniu 2020-05-18 14:08:16
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 624 Wiek 28 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2369
lodzianin1
To ma być prowadzone jako blog?


Tak, chcę regularnie dodawać tu swoje inspiracje ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 624 Wiek 28 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2369
Malinowa
Witamy


No cześć! :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 624 Wiek 28 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2369
K_PS
fajnie sie zapowiada


zobaczymy jak będzie dalej :D
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14686 Napisanych postów 53222 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400872
Tort z popcornem

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 273 Wiek 29 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 3373
Fajnie się zapowiada, będę obserwował. :)
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 624 Wiek 28 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2369
Dzień Jedzenia
NA REDUKCJI



1. Pianka owocowa
Składniki:

200g skyr owocowy
100g twaróg chudy
10g żelatyny
40g białek jaj
150g owoców mrożonych
słodzik


Białka jaj ubijacie na sztywno. Żelatynę rozpuszczacie w 50ml wody. Wszystkie składniki łączycie delikatnie mikserem. Do lodówki aż zgęstnieje. Na górę owoce mrożone i dodatki wedle możliwości.

2. Naleśniki szpinakowe

Składniki:

100g białek jaj
40g mąki ryżowej
200g mleka 1.5%
100ml wody
50g szpinaku
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
125g mozarelli light
po 40g groszku, fasoli, 40g kukurydzy
warzywa, przyprawy


Białka jaj ubijacie na sztywno. W osobnym naczyniu blendujecie mąkę, mleko, wodę, szpinak i proszek do pieczenia. Wszystko delikatnie łączycie.
Wysmażacie dwa duże naleśniki. Do środka ładujecie warzywa i mozarellę którą możecie roztopić w piekarniku.

3. Omlet z nadzieniem kakaowym
Składniki:

2 jajka M
40g mąki ryżowej
200g serka maluta 0%
10g orzechów
10g kakao
10g ryżu preparowanego
100g serka wiejskiego lekkiego
słodzik/cynamon

W naczyniu blendujecie ze sobą: 2 jajka, mąkę i 50g serka maluta. Dodajecie słodzik/cynamon i wysmażacie placka.
Do środka wędruje krem z serka wiejskiego, 150g maluty i kakao. Na górę już dodatki w postaci ryżu preparowanego i orzechów

4. .... Tutaj nazwę zostawię wam
Składniki:

1 jajko M
100g mąki ryżowej
50ml wody
150g jogurtu Skyr naturalnego
300g jogurtu Skyr smakowego
10g żelatyny
10g kakao
10g płatków Nesquik
5g ryżu preparowanego
słodzik


Widelcem mieszacie jajko z mąką, wodą i słodzikiem. Do foremki (u mnie 18cm) i piekarnik. 180 stopni na 10 minut żeby się wypiekło.
Na taki wystudzony spód wędruje 300g serka smakowego Skyr.
Góra to już rozpuszczona żelatyna w 50ml wody + skyr naturalny + kakao. Niech delikatnie zgęstnieje i wylewacie na skyr smakowy. Wszystko do lodówy aż "złapie". Na górę dodatki.















Zmieniony przez - DrunkInCarbs w dniu 2020-05-19 11:40:31
2
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jak zrobić taki omlet?

Następny temat

Brownie z batata by Fighterx

forma lato