ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
...
Napisał(a)
fajnie sie zapowiada
1
...
Napisał(a)
Witamy
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
To ma być prowadzone jako blog?
1
treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]
...
Napisał(a)
Połączenie słodko słono niszczy system
#lowfat / #highcarb
Składniki na spód:
- 100g kaszy jaglanej
- 400ml wody
- 20g kakao
Kaszę gotujecie w ok 0.4l aż wyparuje cała woda. Zostawiacie do wystygnięcia, dodajecie kakao i blendujecie. Wylewacie na spód tortownicy o średnicy 18cm.
Składniki na warstwę budyniową:
- 2 budynie waniliowe bez cukru (80g)
- 60g wpc
- 500ml mleka 1.5%
- 500ml wody
- 20g żelatyny
2 budynie robisz na 500ml mleka i 500ml wody, dodajesz 20g żelatyny (rozpuszczonej), 60g wpc (blendujesz) i wylewasz jako kolejną warstwę.
Składniki na warstwę kajmakową:
- 200ml mleka 1.5%
- 100g kajmaku
- 10g żelatyny
- 30g precelków
Kajmak zagotowujesz z 200ml mleka aż się rozpuści. Dodajesz rozpuszczoną żelatynę, wylewasz kolejną warstwę (ważne żeby poprzednia odstała trochę w lodówce) wstawiasz do lodówy (najlepiej na całą noc) i czekasz aż stężeje.
Dodatki i można szamać :D
_____
Kalorie: 1800 kcal / 125g B / 28g T / 255g W
Jeden: 225 kcal / 16g B / 3.5g T / 32g W
#przepis
Zmieniony przez - DrunkInCarbs w dniu 2020-05-18 14:08:16
#lowfat / #highcarb
Składniki na spód:
- 100g kaszy jaglanej
- 400ml wody
- 20g kakao
Kaszę gotujecie w ok 0.4l aż wyparuje cała woda. Zostawiacie do wystygnięcia, dodajecie kakao i blendujecie. Wylewacie na spód tortownicy o średnicy 18cm.
Składniki na warstwę budyniową:
- 2 budynie waniliowe bez cukru (80g)
- 60g wpc
- 500ml mleka 1.5%
- 500ml wody
- 20g żelatyny
2 budynie robisz na 500ml mleka i 500ml wody, dodajesz 20g żelatyny (rozpuszczonej), 60g wpc (blendujesz) i wylewasz jako kolejną warstwę.
Składniki na warstwę kajmakową:
- 200ml mleka 1.5%
- 100g kajmaku
- 10g żelatyny
- 30g precelków
Kajmak zagotowujesz z 200ml mleka aż się rozpuści. Dodajesz rozpuszczoną żelatynę, wylewasz kolejną warstwę (ważne żeby poprzednia odstała trochę w lodówce) wstawiasz do lodówy (najlepiej na całą noc) i czekasz aż stężeje.
Dodatki i można szamać :D
_____
Kalorie: 1800 kcal / 125g B / 28g T / 255g W
Jeden: 225 kcal / 16g B / 3.5g T / 32g W
#przepis
Zmieniony przez - DrunkInCarbs w dniu 2020-05-18 14:08:16
1
...
Napisał(a)
lodzianin1To ma być prowadzone jako blog?
Tak, chcę regularnie dodawać tu swoje inspiracje ;)
...
Napisał(a)
Tort z popcornem
MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
...
Napisał(a)
Dzień Jedzenia
NA REDUKCJI
1. Pianka owocowa
Składniki:
200g skyr owocowy
100g twaróg chudy
10g żelatyny
40g białek jaj
150g owoców mrożonych
słodzik
Białka jaj ubijacie na sztywno. Żelatynę rozpuszczacie w 50ml wody. Wszystkie składniki łączycie delikatnie mikserem. Do lodówki aż zgęstnieje. Na górę owoce mrożone i dodatki wedle możliwości.
2. Naleśniki szpinakowe
Składniki:
100g białek jaj
40g mąki ryżowej
200g mleka 1.5%
100ml wody
50g szpinaku
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
125g mozarelli light
po 40g groszku, fasoli, 40g kukurydzy
warzywa, przyprawy
Białka jaj ubijacie na sztywno. W osobnym naczyniu blendujecie mąkę, mleko, wodę, szpinak i proszek do pieczenia. Wszystko delikatnie łączycie.
Wysmażacie dwa duże naleśniki. Do środka ładujecie warzywa i mozarellę którą możecie roztopić w piekarniku.
3. Omlet z nadzieniem kakaowym
Składniki:
2 jajka M
40g mąki ryżowej
200g serka maluta 0%
10g orzechów
10g kakao
10g ryżu preparowanego
100g serka wiejskiego lekkiego
słodzik/cynamon
W naczyniu blendujecie ze sobą: 2 jajka, mąkę i 50g serka maluta. Dodajecie słodzik/cynamon i wysmażacie placka.
Do środka wędruje krem z serka wiejskiego, 150g maluty i kakao. Na górę już dodatki w postaci ryżu preparowanego i orzechów
4. .... Tutaj nazwę zostawię wam
Składniki:
1 jajko M
100g mąki ryżowej
50ml wody
150g jogurtu Skyr naturalnego
300g jogurtu Skyr smakowego
10g żelatyny
10g kakao
10g płatków Nesquik
5g ryżu preparowanego
słodzik
Widelcem mieszacie jajko z mąką, wodą i słodzikiem. Do foremki (u mnie 18cm) i piekarnik. 180 stopni na 10 minut żeby się wypiekło.
Na taki wystudzony spód wędruje 300g serka smakowego Skyr.
Góra to już rozpuszczona żelatyna w 50ml wody + skyr naturalny + kakao. Niech delikatnie zgęstnieje i wylewacie na skyr smakowy. Wszystko do lodówy aż "złapie". Na górę dodatki.
Zmieniony przez - DrunkInCarbs w dniu 2020-05-19 11:40:31
NA REDUKCJI
1. Pianka owocowa
Składniki:
200g skyr owocowy
100g twaróg chudy
10g żelatyny
40g białek jaj
150g owoców mrożonych
słodzik
Białka jaj ubijacie na sztywno. Żelatynę rozpuszczacie w 50ml wody. Wszystkie składniki łączycie delikatnie mikserem. Do lodówki aż zgęstnieje. Na górę owoce mrożone i dodatki wedle możliwości.
2. Naleśniki szpinakowe
Składniki:
100g białek jaj
40g mąki ryżowej
200g mleka 1.5%
100ml wody
50g szpinaku
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
125g mozarelli light
po 40g groszku, fasoli, 40g kukurydzy
warzywa, przyprawy
Białka jaj ubijacie na sztywno. W osobnym naczyniu blendujecie mąkę, mleko, wodę, szpinak i proszek do pieczenia. Wszystko delikatnie łączycie.
Wysmażacie dwa duże naleśniki. Do środka ładujecie warzywa i mozarellę którą możecie roztopić w piekarniku.
3. Omlet z nadzieniem kakaowym
Składniki:
2 jajka M
40g mąki ryżowej
200g serka maluta 0%
10g orzechów
10g kakao
10g ryżu preparowanego
100g serka wiejskiego lekkiego
słodzik/cynamon
W naczyniu blendujecie ze sobą: 2 jajka, mąkę i 50g serka maluta. Dodajecie słodzik/cynamon i wysmażacie placka.
Do środka wędruje krem z serka wiejskiego, 150g maluty i kakao. Na górę już dodatki w postaci ryżu preparowanego i orzechów
4. .... Tutaj nazwę zostawię wam
Składniki:
1 jajko M
100g mąki ryżowej
50ml wody
150g jogurtu Skyr naturalnego
300g jogurtu Skyr smakowego
10g żelatyny
10g kakao
10g płatków Nesquik
5g ryżu preparowanego
słodzik
Widelcem mieszacie jajko z mąką, wodą i słodzikiem. Do foremki (u mnie 18cm) i piekarnik. 180 stopni na 10 minut żeby się wypiekło.
Na taki wystudzony spód wędruje 300g serka smakowego Skyr.
Góra to już rozpuszczona żelatyna w 50ml wody + skyr naturalny + kakao. Niech delikatnie zgęstnieje i wylewacie na skyr smakowy. Wszystko do lodówy aż "złapie". Na górę dodatki.
Zmieniony przez - DrunkInCarbs w dniu 2020-05-19 11:40:31
2
Polecane artykuły