wiele osób pyta o puddingi, które robię.Poniżej kilka propozycji puddingów proteinowych
Tłuszczowe
1. 30-40g WPC/Kazeina (smak biała czekolada/wanilia), 100g Macarpone, 200g jogurt grecki, 50g wiórków kokosowych, szczypta soli. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
2. 30-40g WPC/Kazeina (smak ciastko), 30g chia/siemienia lnianego, 200g jogurtu greckiego, 30g masła orzechowego, 30-40g jagód. Robimy pudding z chia, dodajemy resztę składników i dokładnie miksujemy.
3. 30-40g WPC/Kazeina (smak czekolada/śmietanka/wanilia), 30g chia/siemienia lnianego, 200g jogurtu greckiego, łyżka ciemnego kakao, 30-40g jagód, 30-40g malin. Robimy pudding z chia, dodajemy resztę składników i dokładnie miksujemy.
4. 20g WPC/Kazeiny(smak karmel/śmietanka/wanilia/ciastko), serek wiejski, 100g jogurtu greckiego, łyżka masła orzechowego, sos karmelowy, kilka orzechów, sól. Wszystko mieszamy dokładnie.
5. 30-40g WPC/Kazeina (smak ciastko/karmel), 100g Macarpone, 200g jogurt grecki, sos karmelowy, szczypta soli. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Węglowodanowe
1. 30-40g WPC/Kazeina (smak biała czekolada/wanilia), 200g jogurt naturalny, suszone owoce, ok 100g. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
2. 30-40g WPC/Kazeina (smak karmel) 100g jogurt naturalny, 2 mrożone banany, szczypta cynamonu, 150ml mleka tłustego, szczypta soli. Wszystkie składniki dokładnie blendujemy.
3. 30-40g WPC/Kazeiny, 50-100g ryżu, szczypta cynamonu, borówki. Robimy pudding ryżowy z odrobiną mleka, dodajemy białko i mieszamy dokładnie wszystko, na wierzch dodajemy browówki.
Wrzucajcie zdjęcia i przepisy swoich, zawsze fajnie będzie porównać je między sobą