SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Masować, czy redukować?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 29204

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 116 Wiek 5 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 1981
Naszło mnie jeszcze pytanie odnośnie diety. W moim jadłospisie, bardzo kuleje posiłek nr. 5, czyli ten zjadany godzinę po treningu. Tutaj bardzo rotuję, zazwyczaj to wygląda tak:

100g chleba żytniego
50g wędliny z piersi kurczaka (98%)
50g sera gouda/tylżyckiego/mazdamer itd
Warzywa (pomidor/ogórek/oliwki itd)

lub

100g chleba żytniego
100-150g makreli wędzonej

lub

100g chleba żytniego
200g twarożku ze szczypiorkiem

I teraz pytanie, czy warto włączyć tutaj mrożonego mintaja? W Lidlu jest w bardzo dobrej cenie, po 8 zł za 400g mrożonych kostek filetów, i z tego co widziałem ma bardzo fajne makro (70 kcal i 17g białka w 100g). Czy jest to ryba którą można jeść często? Chciałbym ją jeść około 2-3 razy w tygodniu, w posiłku wyglądającym tak:

100g chleba żytniego
200g mintaja z grilla
warzywa

Co sądzicie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9061 Napisanych postów 82756 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699878
A nie możesz zjeść czegoś normalnego? Jakiś normalny Posiłek.
https://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie.
https://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie.
https://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 116 Wiek 5 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 1981
Normalnego to znaczy co? Źródła białka, ww, i tłuszczy w diecie znam, dlatego pytam o mintaja a nie o proch
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9061 Napisanych postów 82756 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699878
Mintaj świeży , głęboko mrożony to większość wody . Pieczywo tez zmieniaj na inny rodzaj węgli
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 116 Wiek 5 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 1981
Okej, dzięki za odpowiedź. Zobaczę ile wody z tego wyjdzie, niby świeży ma 20g białka a ten 17g białka, więc trochę wody na pewno jest. Jak włączę mintaja do jadłospisu trochę mi to ułatwi właśnie eksperymentowanie z węglami, będę mógł włączyć pieczone ziemniaki czy kaszę, a przy wędlinie i serze lub wędzonej makreli raczej ciężko dobrać coś innego niż pieczywo (choć z niego na pewno też do końca nie zrezygnuje bo je po prostu lubię ;))
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6280 Napisanych postów 76091 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755138
Kupując mrożone filety powinieneś mieć napisane ile jest w nich glazury. W Biedronce masz dostępne 5%, bez fosforanów.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 116 Wiek 5 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 1981
Właśnie brakuje takiej informacji...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3036 Napisanych postów 51767 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349884
W lidlu masz tez filety z mintaja, z tego co kojarzę podobna cena do kostki, a glazury tam tyle co nic.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6280 Napisanych postów 76091 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755138
Warto więc zwracać uwagę aby było maksymalnie 5% glazury i brak fosforanów.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 116 Wiek 5 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 1981
Dzisiaj mijają równo 3 miesiące odkąd zacząłem redukować (rozpocząłem 17.09.2018), tak więc na półmetku pozwolę sobie na małe podsumowanie:

Waga:
104.5kg -> 98.3kg (-6.2kg)

Obwód pasa:
105.5cm -> 97cm (-8.5cm)

Jak widać na ostatnim zdjęciu, jeszcze trochę zostało (celem jest 90 cm w obwodzie pasa). Powiedzcie mi czy coś zmieniać kombinować, czy raczej wszystko idzie w dobrym kierunku? Chcę przygotować organizm i sylwetkę pod porządną masę na którą chciałbym wejść w marcu lub kwietniu.







Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Bomba, odchudzanie + masa

Następny temat

Dieta na Rekompozycje lub Masę

WHEY premium