Szacuny
4
Napisanych postów
116
Wiek
5 lat
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
1981
Naszło mnie jeszcze pytanie odnośnie diety. W moim jadłospisie, bardzo kuleje posiłek nr. 5, czyli ten zjadany godzinę po treningu. Tutaj bardzo rotuję, zazwyczaj to wygląda tak:
100g chleba żytniego
50g wędliny z piersi kurczaka (98%)
50g sera gouda/tylżyckiego/mazdamer itd
Warzywa (pomidor/ogórek/oliwki itd)
lub
100g chleba żytniego
100-150g makreli wędzonej
lub
100g chleba żytniego
200g twarożku ze szczypiorkiem
I teraz pytanie, czy warto włączyć tutaj mrożonego mintaja? W Lidlu jest w bardzo dobrej cenie, po 8 zł za 400g mrożonych kostek filetów, i z tego co widziałem ma bardzo fajne makro (70 kcal i 17g białka w 100g). Czy jest to ryba którą można jeść często? Chciałbym ją jeść około 2-3 razy w tygodniu, w posiłku wyglądającym tak:
100g chleba żytniego
200g mintaja z grilla
warzywa
Szacuny
4
Napisanych postów
116
Wiek
5 lat
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
1981
Okej, dzięki za odpowiedź. Zobaczę ile wody z tego wyjdzie, niby świeży ma 20g białka a ten 17g białka, więc trochę wody na pewno jest. Jak włączę mintaja do jadłospisu trochę mi to ułatwi właśnie eksperymentowanie z węglami, będę mógł włączyć pieczone ziemniaki czy kaszę, a przy wędlinie i serze lub wędzonej makreli raczej ciężko dobrać coś innego niż pieczywo (choć z niego na pewno też do końca nie zrezygnuje bo je po prostu lubię ;))
Szacuny
4
Napisanych postów
116
Wiek
5 lat
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
1981
Dzisiaj mijają równo 3 miesiące odkąd zacząłem redukować (rozpocząłem 17.09.2018), tak więc na półmetku pozwolę sobie na małe podsumowanie:
Waga:
104.5kg -> 98.3kg (-6.2kg)
Obwód pasa:
105.5cm -> 97cm (-8.5cm)
Jak widać na ostatnim zdjęciu, jeszcze trochę zostało (celem jest 90 cm w obwodzie pasa). Powiedzcie mi czy coś zmieniać kombinować, czy raczej wszystko idzie w dobrym kierunku? Chcę przygotować organizm i sylwetkę pod porządną masę na którą chciałbym wejść w marcu lub kwietniu.