Szacuny
59
Napisanych postów
527
Wiek
33 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
36480
Nie ma przymusu, żeby jeść 3,4 lub 10 razy dziennie. Chodzi wyłącznie o zaoszczędzenie czasu i uczucie satysfakcji z posiłku. Z nabiału polecane są produkty fermentowane (np. kefir) które korzystnie wpłyną na naszą florę bakteryjną w jelitach. Zbliża się zima więc możesz także wprowadzić kapustę i ogórki kwaszone (nie konserwowe). Nabiał ograniczył bym do 1 raz dziennie (rano lub jako ostatni posiłek). Pamiętaj o czytaniu etykiet. Jogurt naturalny powinien być z mleka, a nie mleka w proszku. Producent powinien też informować jakie bakterie znajdują się w jogurcie.
Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
1435
Nieco zmodyfikowałem plan, dlatego, że nie miałem czasu trzymać diety ze względu na pracę.
Ponadto, czym mogę zastąpić nasiona chia? Czytałem, że są rakotwórcze.
Makrela - twaróg nie może być? Koniecznie mięso?
Wafle ryżowe nie sprawdzą się na dłuższy czas, tak? Są tanie i zapewniają dodatkowe węgle.
Czekam na szybką odpowiedz.
Dzięki !
B: 2g
WW: 5g (z przedziału 4-6, 6g pewnie bedzie za duzo)
T: 1.5g ?
Posiłek przed treningowy -> po treningowy to posiłek 1 i 2
Zmieniony przez - Edgar Allan Poe w dniu 2017-11-03 09:58:44
Szacuny
59
Napisanych postów
527
Wiek
33 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
36480
Wafle ryżowe to produkt ostateczny gdy musimy coś zjeść, a nie możemy niczego ugotować, jest to produkt mocno przetworzony. Rybka musi być. Tłuste ryby zawierają kwasy tłuszczowe omega 3 (a szczególnie DHA). Chia możesz zastąpić siemieniem lnianym lub orzechami włoskimi.
Szacuny
1663
Napisanych postów
27216
Wiek
30 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
516400
Wędzone ryby sporadycznie, poza tym 20g awokado to łyżeczka mała (myślę, że zaszła tutaj pomyłka ). Faktycznie występują niedobory żywieniowe na poziomie wit.C, potasu, retinolu.
EPA i DHA warto czerpać z tłustych ryb: pstrąg, halibut, łosoś dziki, śledź (x2-3 w tyg.) Olej rzepakowy wybieraj w formie nierafinowanej w ciemnych szklanych butelkach.
Szacuny
3133
Napisanych postów
15808
Wiek
37 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
146709
Co do witaminy C, warto dodać paprykę czerwoną, jarmuż. Sporo jej zawierają. Co do śledzi, jak nie ma cukrowej zalewy (a często jest, to owszem), w biedronce swojego czasy były śledzie świeże. Bardzo dobre i łatwe w przygotowaniu
Szacuny
1663
Napisanych postów
27216
Wiek
30 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
516400
Ze względu chociażby na substancje smoliste które mogą okazać się potencjalne niebezpieczne, oczywiście jedzone w nadmiarze. Nie mówię tutaj o spożywaniu ich w mniejszych ilościach. W dodatku stanowią mniej wartościowy składnik diety niż ryby świeże, co akurat jest wiadome.
Szacuny
59
Napisanych postów
527
Wiek
33 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
36480
Z tego co wiem to UE zakazała wędzenia dymem, jedynie gorące powietrze wchodzi w grę właśnie ze względu na w/w przez Ciebie substancje. Kiedyś można było kupić wędzony boczek czy szynkę, dziś to wszystko malowane... , a szkoda bo dobra wędzonka od czasu do czasu jest fajnym dodatkiem.