Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Skoro układasz dietę, ustalasz kcal, makroskładniki to tego należy się trzymać. Nie ma możliwości żeby nagle powstał jakiś drugi jadłospis, gdzie masz inne wartość. Kompletnie nie rozumiem.
...
Napisał(a)
jak liczyć tłuszcz np dla karkówki łopatki wieprzowej robionej w rękawie?spora ilość wody (tłuszczu?) pozostaje po wyjęciu mięsa
...
Napisał(a)
Przy tłustych mięsach wyliczenia będą zawsze szacunkowe i przybliżone - nie ma opcji, nie wiesz dokładnie ile tłuszcu miało mięso przed obróbką, nie wiesz ile się wytopiło. teoretycznie można zważyć wytopinoy tłuszcz i oszacowac, jai to procent masy miesa przed obróbka, ale to już trochę przesadą trąci jak dla mnie.
Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
...
Napisał(a)
tzn zawsze wpisywałem w kalkulator na stronie po treningu i na tym się wzorowałem ,i szczerze dopiero dziś zwróciłem większą uwagę na to że w rękawie zostaje sporo wody czy też właśnie tłuszczu i dziś zacząłem się nad tym zastanawiać jak liczyć wtedy ilość tłuszczu w mięsie do tej pory przyjmowałem tyle ile wskazuje przed obróbką czyli ok 15-20 g dla łopatki,szynki czy też karkówki, dzięki za szybką odpowiedż
...
Napisał(a)
Każdy kawałek tłustego mięsa i tak ma różnice sięgające nawet 100% ilości tłuszczu. Określ sobie przybliżoną wartość. Np 30% niższą niż w tabeli lub ew. z tabeli już po upieczeniu.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Ogólnie się słyszy, że przed zbliżającymi się wakacjami co roku trzeba redukować. Tak się zastanawiam czy można masować nieco dłużej (np. dwa lata lub więcej).
...
Napisał(a)
Jak i w redukcji, tak i w masie dobre są przerwy.
Więc redukując wchodzi się na wyższe kalowie - by odpocząć itd.
A na masie, czasem dobrze robić ":mini ściinki"
Nie muszą trwać długo
I masa i redu męczy człowieka i organizm. Więc tak bez przerwy moze niekoniecznie
Więc redukując wchodzi się na wyższe kalowie - by odpocząć itd.
A na masie, czasem dobrze robić ":mini ściinki"
Nie muszą trwać długo
I masa i redu męczy człowieka i organizm. Więc tak bez przerwy moze niekoniecznie
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Jak w miarę trzymasz przyzwoity BF na masie to wystarczy krótka redukcja podszlifować zarysy mięśni i dalej masa.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
To czy należy redukować/budować zależne jest od poziomu tkanki tłuszczowej a niekoniecznie od pory roku. Jeżeli ktoś ma powyżej 15% tkanki tłuszczowej to zdecydowanie warto przemyśleć redukcję.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Na skład przypraw warto zwracać uwagę? Chodzi mi o zawartość soli itd
Poprzedni temat
co dodać ?
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- ...
- 39
Następny temat
dieta dla kobiety
Polecane artykuły