SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Nieścisłości

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 26671

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

25

Płeć

mężczyzna

Waga

Wzrost

85
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6235 Napisanych postów 75819 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 753598
Skoro układasz dietę, ustalasz kcal, makroskładniki to tego należy się trzymać. Nie ma możliwości żeby nagle powstał jakiś drugi jadłospis, gdzie masz inne wartość. Kompletnie nie rozumiem.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 298 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 34626
jak liczyć tłuszcz np dla karkówki łopatki wieprzowej robionej w rękawie?spora ilość wody (tłuszczu?) pozostaje po wyjęciu mięsa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Przy tłustych mięsach wyliczenia będą zawsze szacunkowe i przybliżone - nie ma opcji, nie wiesz dokładnie ile tłuszcu miało mięso przed obróbką, nie wiesz ile się wytopiło. teoretycznie można zważyć wytopinoy tłuszcz i oszacowac, jai to procent masy miesa przed obróbka, ale to już trochę przesadą trąci jak dla mnie.

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 298 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 34626
tzn zawsze wpisywałem w kalkulator na stronie po treningu i na tym się wzorowałem ,i szczerze dopiero dziś zwróciłem większą uwagę na to że w rękawie zostaje sporo wody czy też właśnie tłuszczu i dziś zacząłem się nad tym zastanawiać jak liczyć wtedy ilość tłuszczu w mięsie do tej pory przyjmowałem tyle ile wskazuje przed obróbką czyli ok 15-20 g dla łopatki,szynki czy też karkówki, dzięki za szybką odpowiedż
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6235 Napisanych postów 75819 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 753598
Każdy kawałek tłustego mięsa i tak ma różnice sięgające nawet 100% ilości tłuszczu. Określ sobie przybliżoną wartość. Np 30% niższą niż w tabeli lub ew. z tabeli już po upieczeniu.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1215 Wiek 38 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 11600
Ogólnie się słyszy, że przed zbliżającymi się wakacjami co roku trzeba redukować. Tak się zastanawiam czy można masować nieco dłużej (np. dwa lata lub więcej).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Jak i w redukcji, tak i w masie dobre są przerwy.
Więc redukując wchodzi się na wyższe kalowie - by odpocząć itd.
A na masie, czasem dobrze robić ":mini ściinki"
Nie muszą trwać długo

I masa i redu męczy człowieka i organizm. Więc tak bez przerwy moze niekoniecznie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17683 Napisanych postów 132098 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460381
Jak w miarę trzymasz przyzwoity BF na masie to wystarczy krótka redukcja podszlifować zarysy mięśni i dalej masa.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6235 Napisanych postów 75819 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 753598
To czy należy redukować/budować zależne jest od poziomu tkanki tłuszczowej a niekoniecznie od pory roku. Jeżeli ktoś ma powyżej 15% tkanki tłuszczowej to zdecydowanie warto przemyśleć redukcję.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1215 Wiek 38 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 11600
Na skład przypraw warto zwracać uwagę? Chodzi mi o zawartość soli itd
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

co dodać ?

Następny temat

dieta dla kobiety

Wiecej