Ćwiczę od maja tego roku. Zaczynałem od planu FBW, bez diety, starałem się jeść co 3 godziny no i weszło mi to w krew.
Dwa tygodnie temu postanowiłem spróbować trenować splitem. Do tego dwa razy w tygodniu biegam, wolno bo mam na 150-155bpm z pulsometrem. Dietę wykupiłem i faktycznie coś daje. w dwa tygodnie doszło mi 1,7kg (z 69.8kg na 71,5kg) przy tym, że w pasie cały czas stale cm, brzuch nie rośnie. Problem jest taki, że łapa też nie chce iść. w Takim razie gdzie są te kg? Dodam, że mam 24lata, 171cm wzrostu i aktualnie 71,5kg wagi, 86cm w pasie. Jak ktoś może to pomoże :)
Trening:
Poniedziałek: Klata, Biceps, Przedramię, Brzuch
Klata
1.Wyciskanie sztangi płasko 4x12,10,8,8
2.Wyciskanie sztangi skos 3x12,10,8
3.Rozpiętki skos/płasko 4x12,10,8,8
Bic
4.Wyciskanie łamanej na biceps 3x10,8,8
5. Podciąganie podchwytem 3xMax
6.Wyciskanie łamanej na modlitewniku 3x10,8,8
Przedramię
7.Uginanie nadgarstków w siadzie 4x12,10,8,6
Brzuch
8. Według filmiku J. Bilczyńskiego z YT
Wtorek
1. Bieganie 30-40min.
Środa Uda, łydki, barki, kaptury
1. Przysiady ze sztangą 4x12,10,8,8
2. Prostowanie nóg w siadzie 3x12,10,8
3. Uginanie nóg leżąc (tylna część ud) 4x12,10,8,8
4.Wspięcia na palce 4x15,15,15,15
Barki
5. Wyciskanie sztangi zza karku 3x10,8,8
6. Podciąganie sztagi wzdłuż tułowia 3x10.8.8
Kaptury
7. Szrugsy 4x15,15,15,15
Czwartek
1.Bieganie 30-40min
Piątek Plecy, Triceps, Brzuch
Plecy
1.Martwy ciąg 4x12,10,8,8
2.Podciąganie na drążku nachwytem 3xMax
3. Wiosłowanie sztangą 4x12,10,8,8
Triceps
4.Wyciskanie francuskie hantlem 3x10.8.8
5. Wyciskanie sztangi wąskim chwytem na płaskiej 3x10,8,6
6. Pompki odwrotne 3x15,15,15
Brzuch
7. Z filmiku J. Bilczyńskiego z YT
Dieta którą dostałem:
1. 100 gramów płatków owsianych+ 200 g serka wiejskiego+ miód/dżem/owoc do smaku
lub
150 g pieczywa żytniego/razowego/typu graham+ 100 g twarogu mielonego+ szklanka soku owocowego
lub
100 g płatków typu musli+ mleko+ 150 g serka homogenizowanego naturalnego
lub
100 g płatków kukurydzianych zalewanych 300 ml mleka+200 g serka wiejskiego light
2.100 g ryżu brązowego/kaszy gryczanej/makaronu razowego+ 150 g piersi z kurczaka/wołowiny/dorsza/tuńczyka/polędwicy drobiowej/tilapii+warzywa
lub
350 g ziemniaków pod dowolną postacia + 150 g piersi z kurczaka/kotletów ze 150 g odtłuszczonej wieprzowiny+ surówka
3. 50 g kaszy gryczanej/makarony razowego/ryżu brązowego+ 150 g tuńczyka/dorsza/piersi drobiowej/odtłuszczonej wieprzowiny/wołowiny+warzywa+ 25 g oliwy/35 g orzechów włoskich/awokado
lub
250 g ziemniaków+ kotlety ze 150 g wołowiny/drobiu czy odtłuszczonej wieprzowiny+ szklanka soku pomidorowego/wielowarzywnego/surówka+ 25 g oleju rzepakowego/35 g nasion słonecznika/35 g wiórków kokosowych
4.50 g kaszy/ryżu/makaronu razowego+ sos pomidorowy+ 150 g piersi drobiowej/wołowiny/tuńczyka/łososia+blanszowane warzywa/surówka/sałatka/sok wielowarzywny
5.150 g twarogu/200 g serka wiesjkiego+30 g orzechów włoskich/ masła orzechowego/20 ml oliwy z oliwek/oleju lnianego lub 30 g wiórek kokosowych
lub
150 g makreli wędzonej
lub
4 całe jajka w dolonej formie (jajecznica/sadzone/omlet/gotowane
I informacje które dostałem od dietetyka:
Pamietaj o piciu 4-5 litrów płynnów dziennie.
Mięso możesz spożywać pod dowolną postacją tj. smażone beztłuszczowo/grillowane/pieczone/gotowane
Warzywa w dowolnej formie czyli świeże/gotowane/w formie surówek czy sałatek
Unikaj fast foodów,słodzonych napojów,słodyczy.
Możesz pić kawe/zieloną herbate ,ale w umiarkowanych ilościach.
Godziny posiłków dobieraj dowolnie pamiętając o zachowaniu odstępów na poziomie 2,5-3,5 godzin.
Posiłki możesz przyrządzać dzien wczesniej i pakować w pojemniki próżniowe na żywność.
Gramatura produktów podana przed obróbką termiczną.
Z podanego menu dostarczasz:
Białko pochodzenia zwierzęcego: 180 gramów
Tłuszcze: 60 gramów
Węglowodany: 230 gramów