można dodać aromatu spożywczego na bazie glikolu o smaku czekoladowym.
Sposób wykonania:
Wsypujemy do miski wszystkie suche składniki (kakao, guma ksantanowa, klej spożywczy, sól), mieszamy je rozpuszczamy slodzik w około 100ml ciepłej wody dodajemy do rozpuszczonego słodzika 400ml zimnej wody i wlewamy do suchych składników mieszając najlepiej blenderem z końcówką do "ubijania piany".
W smaku jest bardzo dobre, na prawdę polecam. Kombinowałem również z aromatami spożywczymi w proszku o smaku (kawa, kokos, brzoskwinia, toffie) muszę przyznać że tylko toffie dawało radę ale nie trzymałem w lodówce i po 4dniach strasznie się zepsuł smak, nie wiem co by było gdybym trzymał w lodówce. No i kolor jest trochę odrażający bo przeźroczysty, ale jak to się mówi ma smakować a nie wyglądać :)
P.S. w zależności od ilości wody wyjdzie nam albo dip albo sos
Szacuny
18
Napisanych postów
204
Wiek
39 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
191010
Ja słodzik zalałem 100 ml wrzątku, zmieszałem z 400 ml wody w temp pokojowej i nic grudek nie ma. Nie dodawałem żadnych aromatów i bez nich smak bardzo fajny. Polecam