Sałatka
Skład:
- 100g ryżu
- 250g krewetek (ja dałem koktajlowe ale z tygrysimi byłby lepszy efekt)
- 200g kukurydzy konserwowej
- ok 50g awokado
- miks sałat np z rukolą
- ok 20g zielonych oliwek
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, tak aby był al dente, przelewamy zimną wodą i odsączamy. Wrzucamy do miski, dodajemy niebieski barwnik i dokładnie mieszamy. Krewetki smażymy na rozgrzanej patelni, możemy dodać łyżkę stołową miodu aby były bardziej rumiane. Awokado przecinamy na pół, wyjmujemy pestkę i łyżeczką wybieramy dość cienkie łódeczki (płatki). Następnie tworzymy z tego kompozycję widoczną na ostatnim zdjęciu lub według własnego pomysłu
Wartości odżywcze samej sałatki:
kcal: 800
B: 46g
W: 120g
T: 15g
Sos kokosowy
Skład:
- 150g jogurtu naturalnego
- 50g mleka
- 40g wiórków kokosowych
- sól, pieprz
- jogurt, mleko i wiórki można zastąpić mleczkiem kokosowym
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wlewamy do rondelka, wsypujemy wiórki i gotujemy na wolnym ogniu. Solimy i pieprzymy do smaku. Następnie dodajemy niebieski barwnik i mieszamy.
Wartości odżywcze sosu:
kcal: 357
B: 10g
W: 14g
T: 29g
SMACZNEGO
Trzy miłości życia: dzieci, siłownia, żona...... no może dzieci, żona i siłownia
ZAJRZYJ i jak możesz to POMÓŻ
http://www.sfd.pl/KruQ__prośba_o_pomoc-t996105.html
Mój dziennik:
http://www.sfd.pl/KruQ__wakacyjny_recomp,_aktualne_foto:_str._122_-t977745.html