...
Napisał(a)
Makaron z pełnej mąki? Kup wholegrain pasta, jakikolwiek. Ja mam spaghetti np, ale dawno nie używałem. Jest penne, fussili zapewne również.
Wygląda to o wiele lepiej, ale nadal nie masz za wiele warzyw. Jeśli nie masz czasu na gotowanie i przygotowanie świeżych warzyw, lidl ma fajne opcje. Korzystam rzadko ale jednak. Wolę świeże. Gotuję na codzień więc ekstra godzinka czy dwie w domu mnie nie zbawi.
Dorzuć sałaty, cebule, grzyby nawet (pieczarki?) jeśli w sałatce lubisz. Ja robię często grecką bez fety z pieczarkami właśnie. Polecam.
Wygląda to o wiele lepiej, ale nadal nie masz za wiele warzyw. Jeśli nie masz czasu na gotowanie i przygotowanie świeżych warzyw, lidl ma fajne opcje. Korzystam rzadko ale jednak. Wolę świeże. Gotuję na codzień więc ekstra godzinka czy dwie w domu mnie nie zbawi.
Dorzuć sałaty, cebule, grzyby nawet (pieczarki?) jeśli w sałatce lubisz. Ja robię często grecką bez fety z pieczarkami właśnie. Polecam.
...
Napisał(a)
Redukcje kończyłem na 2000 kcal , makaron brązowy fusilli , do tego wcinam co 2 dzień sałatkę : sałata lodowa, kilka oliwek , pomidor, ogórek kiszony do tego tuńczyk w wodzie i dresing z obniżona zawartością tłuszczu, na razie spoko jest zobaczę po tygodniu na wagę i wprowadzę ewentualne poprawki jak waga podskoczy, dzięki za pomoc .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
to spory skok z 2k na 3k, a powiedz jeszcze bo napisałeś zapotrzebowanie i podział makro ale Twoja micha nijak się ma do tego podanego zapotrzebowanego makro, to tak celowo czy nie ufasz temu kalkulatorowi ?
no i 3k na 0 przy Twojej wadze to sporo, ale być może jest ok przy pracy fizycznej ... tak jak napisałeś, poobserwuj z tydzień, dwa ...
tuńczyka nie jedz za często, bo rtęć i takie tam
no i 3k na 0 przy Twojej wadze to sporo, ale być może jest ok przy pracy fizycznej ... tak jak napisałeś, poobserwuj z tydzień, dwa ...
tuńczyka nie jedz za często, bo rtęć i takie tam
...
Napisał(a)
Dokładnie obawiam się trochę tego,nie chciałbym nabawić się "oponki" . Zobaczymy po tygodniu , co do kalkulatora to podchodzę do tego na luzie, tłuszczy wole mieć deficyt, z białkiem się nie obawiam przesadzić ,na początku to była praktycznie dieta Dunkana więc prawie samo białko i warzywa, jedynie z węglami pierwszy raz będę eksperymentował i stąd moje obawy . A i przez ten tydzień odpuszczam sobie aeroby ,tylko na rozgrzewkę orbiter 15min. i fluid cycle 5min. co by górne partie podkręcić troszkę.
...
Napisał(a)
wołowinę sam mielisz?
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Wołowina z mięsnego ,pakowana , wybieram tą o niskiej zawartości tłuszczu. Na patelni wychodzi tylko trochę krwi ,mięsko fajne chudziutkie ,nie to co w Polsce, że patelnia cała w tłuszczu.
...
Napisał(a)
Polecam nasze polskie gołąbki z właśnie wołowiną mieloną zs steka chudego oraz brązowego ryżu. Chudo, zdrowo i pysznie. Mielonej wieprzowiny od przyjazdu do Irlandii (8.5 roku temu) nie trawię. Wołowina fajnie wiąże ryż. Do tego koncentrat pomidorowy i passata - palce lizać!
...
Napisał(a)
Ja tez mieszkam w irlandii. :) pracuje tak samo od 8 do 17.30. Zeby bylo latwiej gotuje na 2-3 dni. I jakos mi sie udaje . Jest ciezko ale ujdzie. Trzymam kciuki i bede obserwowal
...
Napisał(a)
Ja też tak robię ,ale tylko z kurczakiem i wołowina . W niedzielę wrzucam 8 piersi z kurczaka plus 2 kilo mielonego do piekarnika jak się zrobi czekam aż ostygnie potem do szczelnego pojemnika i lodówa. Niestety ryż i makaron trzeba gotować codziennie ale w miarę szybko to idzie. Jest jeden plus takiego trybu życia nie ma czasu na nudę i podjadanie .Już się nie moę doczekać niedzieli i wskazania wagi . Pozdrawiam
Polecane artykuły