SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

spawacz Irlandia -spadek wagi - dieta na utrzymanie

temat działu:

Po 35 roku życia

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4870

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4932 Napisanych postów 15291 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1180542
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 1778 Wiek 48 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 23820
Makaron z pełnej mąki? Kup wholegrain pasta, jakikolwiek. Ja mam spaghetti np, ale dawno nie używałem. Jest penne, fussili zapewne również.
Wygląda to o wiele lepiej, ale nadal nie masz za wiele warzyw. Jeśli nie masz czasu na gotowanie i przygotowanie świeżych warzyw, lidl ma fajne opcje. Korzystam rzadko ale jednak. Wolę świeże. Gotuję na codzień więc ekstra godzinka czy dwie w domu mnie nie zbawi.
Dorzuć sałaty, cebule, grzyby nawet (pieczarki?) jeśli w sałatce lubisz. Ja robię często grecką bez fety z pieczarkami właśnie. Polecam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Wiek 45 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 544
Redukcje kończyłem na 2000 kcal , makaron brązowy fusilli , do tego wcinam co 2 dzień sałatkę : sałata lodowa, kilka oliwek , pomidor, ogórek kiszony do tego tuńczyk w wodzie i dresing z obniżona zawartością tłuszczu, na razie spoko jest zobaczę po tygodniu na wagę i wprowadzę ewentualne poprawki jak waga podskoczy, dzięki za pomoc .
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4932 Napisanych postów 15291 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1180542
to spory skok z 2k na 3k, a powiedz jeszcze bo napisałeś zapotrzebowanie i podział makro ale Twoja micha nijak się ma do tego podanego zapotrzebowanego makro, to tak celowo czy nie ufasz temu kalkulatorowi ?
no i 3k na 0 przy Twojej wadze to sporo, ale być może jest ok przy pracy fizycznej ... tak jak napisałeś, poobserwuj z tydzień, dwa ...
tuńczyka nie jedz za często, bo rtęć i takie tam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Wiek 45 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 544
Dokładnie obawiam się trochę tego,nie chciałbym nabawić się "oponki" . Zobaczymy po tygodniu , co do kalkulatora to podchodzę do tego na luzie, tłuszczy wole mieć deficyt, z białkiem się nie obawiam przesadzić ,na początku to była praktycznie dieta Dunkana więc prawie samo białko i warzywa, jedynie z węglami pierwszy raz będę eksperymentował i stąd moje obawy . A i przez ten tydzień odpuszczam sobie aeroby ,tylko na rozgrzewkę orbiter 15min. i fluid cycle 5min. co by górne partie podkręcić troszkę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9050 Napisanych postów 82727 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699730
wołowinę sam mielisz?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Wiek 45 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 544
Wołowina z mięsnego ,pakowana , wybieram tą o niskiej zawartości tłuszczu. Na patelni wychodzi tylko trochę krwi ,mięsko fajne chudziutkie ,nie to co w Polsce, że patelnia cała w tłuszczu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 1778 Wiek 48 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 23820
Polecam nasze polskie gołąbki z właśnie wołowiną mieloną zs steka chudego oraz brązowego ryżu. Chudo, zdrowo i pysznie. Mielonej wieprzowiny od przyjazdu do Irlandii (8.5 roku temu) nie trawię. Wołowina fajnie wiąże ryż. Do tego koncentrat pomidorowy i passata - palce lizać!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 140 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5017
Ja tez mieszkam w irlandii. :) pracuje tak samo od 8 do 17.30. Zeby bylo latwiej gotuje na 2-3 dni. I jakos mi sie udaje . Jest ciezko ale ujdzie. Trzymam kciuki i bede obserwowal
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Wiek 45 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 544
Ja też tak robię ,ale tylko z kurczakiem i wołowina . W niedzielę wrzucam 8 piersi z kurczaka plus 2 kilo mielonego do piekarnika jak się zrobi czekam aż ostygnie potem do szczelnego pojemnika i lodówa. Niestety ryż i makaron trzeba gotować codziennie ale w miarę szybko to idzie. Jest jeden plus takiego trybu życia nie ma czasu na nudę i podjadanie .Już się nie moę doczekać niedzieli i wskazania wagi . Pozdrawiam
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Problem szerokich bioder.

Następny temat

Pippina ucieczka przed zawałem

WHEY premium