treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
kefir jest też z tybetańskiego grzybka
naj(L)epiej ! Mistrz!
http://www.sfd.pl/Oku_Okurasei_DT_no.2!-t972167.html#
...
Napisał(a)
ja lubie jogurt domowy, robiłyście kiedyś?
To co dziś niemożliwe, kiedyś będzie tylko rozgrzewką.
...
Napisał(a)
kupne to syf straszny- niestety
To co dziś niemożliwe, kiedyś będzie tylko rozgrzewką.
...
Napisał(a)
ja robię z grzybków tybetańskich tez dobre
naj(L)epiej ! Mistrz!
http://www.sfd.pl/Oku_Okurasei_DT_no.2!-t972167.html#
...
Napisał(a)
jak ktoś byłby chetny żeby spróbować zrobić to dajcie znać, napisze przepis
To co dziś niemożliwe, kiedyś będzie tylko rozgrzewką.
...
Napisał(a)
Ja poproszę, już mam termometr to mogłabym się podjąć ;)
Winners train, losers complain.
...
Napisał(a)
1 l mleka (ważne aby nie było UHT, może być pasteryzowane)
mały kubeczek jogurtu zawierającego kultury bakterii jogurtowych lub jogurt z poprzedniej produkcji (100-150g)
Mleko podgrzewamy, można zagotować i pozostawiamy do przestygnięcia do temp 40 st.
Jogurt z kulturami bakterii zostawiamy na dłużej na wierzchu, aby nie był zimny, lub wrzucamy na chwilę (szczelnie zapakowany) do ciepłej wody.
Ciepły jogurt wlewamy do mleka o temp 40-60 st (40st bedzie bardziej pitny i ciut słodszy, bliżej 60st będzie kwaśniejszy i bardziej gęsty), mieszamy, rozlewamy do słoiczków lub innych zamykanych naczyń. W zimę stawiamy obok grzejnika, w lato po prostu na wierzchu, zakrywamy szmatką, zostawiamy w cieple na 12 h, potem wsadzamy na 12 h do lodówki. Jogurt gotowy.
Aby zrobić jogurt grecki podczas podgrzewania mleka stawiamy je na minimalny gaz i zostawiamy do odparowania części wody z mleka, potem postępujemy tak samo.
Jogurt zamknięty może stać w lodówce przez 7 dni.
mały kubeczek jogurtu zawierającego kultury bakterii jogurtowych lub jogurt z poprzedniej produkcji (100-150g)
Mleko podgrzewamy, można zagotować i pozostawiamy do przestygnięcia do temp 40 st.
Jogurt z kulturami bakterii zostawiamy na dłużej na wierzchu, aby nie był zimny, lub wrzucamy na chwilę (szczelnie zapakowany) do ciepłej wody.
Ciepły jogurt wlewamy do mleka o temp 40-60 st (40st bedzie bardziej pitny i ciut słodszy, bliżej 60st będzie kwaśniejszy i bardziej gęsty), mieszamy, rozlewamy do słoiczków lub innych zamykanych naczyń. W zimę stawiamy obok grzejnika, w lato po prostu na wierzchu, zakrywamy szmatką, zostawiamy w cieple na 12 h, potem wsadzamy na 12 h do lodówki. Jogurt gotowy.
Aby zrobić jogurt grecki podczas podgrzewania mleka stawiamy je na minimalny gaz i zostawiamy do odparowania części wody z mleka, potem postępujemy tak samo.
Jogurt zamknięty może stać w lodówce przez 7 dni.
To co dziś niemożliwe, kiedyś będzie tylko rozgrzewką.
Poprzedni temat
Pierwszy rok treningów silowych
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
Następny temat
POMOC DIETA BEZGLUTENOWA
Polecane artykuły