SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

pilne

temat działu:

Trec

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1510

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 94 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 639
mam taka sprawe bo nie mam z rana az tak duzo czasu a musze duzo jedzenia sobie zrobic i czy moglbym sobie robic omleta dzien wczesniej i go pozniej rano odgrzewac i zjesc? nie straci to jakis wartosci?

aha i jak jest z ta dieta na masie białko do konca masy na tym samym poziomie i dodawac tylko z tluszczy i weglowodanow i kiedy dodawac te tluscze i weglowodany jak z 5 kg przytyje sie? a przeciez jak bede dodawal tluszcze i weglowodany to automatycznie poziom bialka wzrosnie roslinnego bo roslinnego ale wzrosnie bo np : orzechy maja duzo białka , ryż/makarony również wiec jak to jest?
dzieki za odpo
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 94 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 639
Zadam tutaj te pytania , bo to najbardziej ogarnięte forum chyba.
Pisałem te pytania gdzieś indziej i dostaję odpowiedzi ''czytaj ze zrozumieniem'' , a ja czytam ze zrozumieniem i nie mogę nic z tej odpowiedzi wywnioskować ani nic mi nie pomaga.

Ja wiem co ty napisałeś , ciągle czytam ze zrozumieniem.
Dam ci przykład taki :

b - 2.5g
w - 5g
t - 1.5g

To wszystko mnożymy razy wagę np : 70 kg
Teraz daję pytania :
1.Jeśli warzymy już 71 kg to MNOŻYMY TO WSZYSTKO przez 71 czy dalej utrzymujemy dietę pod wagę 70 kg i jeśli ona nie idzie to dopiero dajemy wszystko pod wagę , którą obecnie mamy?!
2.Jak mam rozumieć dodawanie kaloryczności przez węglowodany?
Jeśli mamy teraz 5g/1kg i waga idzie ciągle na tym 5g/1kg to nic nie zmieniamy , a jeśli już nie idzie to dajemy np : 5.1g/1kg i tym jest dodawanie kaloryczności przez węglowodany?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
MrPapaj T. Lech
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 3172 Wiek 46 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 18690
tak możesz sobie przyrządzić omleta dzień wcześniej i nie straci on wartości odżywczych.Białko trzymaj na stałym poziomie ok.2gr/kG Węglowodany lub tłuszcze dodajesz w momencie kiedy waga stanie w miejscu.Białkiem roślinnym się nie przejmuj.Ja osobiście go nie wliczam do bilansu.Jeśli chcesz to wliczaj Twoja sprawa.Zdania są podzielone na ten temat.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 94 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 639
dam taki przkład 2g/1kgmc na wagę 80 kg czyli wychodzi 160g białka i później po jakim czasie zmieniać białko jak np przytyje się z 5 kg? bo wtedy będzie większe zapotrzebowanie na białko 2g/1kgmc x 85 = 170 g

ziemniaki po ugotowaniu mają mniejsze ig czy wyzsze? tak samo jest z smażeniem?
jakie produkty poddane obróbce termicznej tracą połowę swojej wartości?
dzieki za odpowiedzi

Zmieniony przez - siuvax w dniu 2012-09-29 18:31:02
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 63 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1125
Po ugotowaniu ziemniaków IG wzrasta.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 63 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1125
pamiętaj, że każda obróbka termiczna pożywienia zwiększa jego IG. To samo dotyczy odgrzewania.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 94 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 639
a z tym białkiem co napisałem wyżej to jak to jest?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 94 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 639
dam taki przkład 2g/1kgmc na wagę 80 kg czyli wychodzi 160g białka i później po jakim czasie zmieniać białko jak np przytyje się z 5 kg? bo wtedy będzie większe zapotrzebowanie na białko 2g/1kgmc x 85 = 170 g
wiecie o co chodzi białko na kilogarm się nie zmieni np (2,5g/1kg) tylko kiedy zmienić białko pod wagę , po ilu kilogramach przytycia?

i jak juz tą kalorycnosc z wegli i tluszczy dodac to chyba tylko z rana i kolo treningowo co nie?
a i duzo osob tutaj pisze o jedzeniu przetwozonym co to znaczy , to cos zlego dla naszego organizmu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 217 Napisanych postów 36673 Wiek 38 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 115952
" i później po jakim czasie zmieniać białko jak np przytyje się z 5 kg? " - mniej więcej tak, co parę kilo aktualizuj pochłaniane ilości pożywienia ;)

"i jak juz tą kalorycnosc z wegli i tluszczy dodac to chyba tylko z rana i kolo treningowo co nie?" - okołotreningowo minimalizuj tłuszcze! Daj je do innych posiłków. Ogólnie masz rację.

Jedzenie przetworzone nie do końca jest be. Zależy jak bardzo przetworzone, ile dodatków ktoś sypnie itd.

HST PUSH & PULL - mój autorski "system" treningowy:http://www.sfd.pl/-t589381.html
Dieta LOW-CARB, art dla początkujących: http://www.sfd.pl/-t655403.html
Redukcja od A do Z - wszystko o redukcji:http://www.sfd.pl/-t654560.html
Tabata - co to jest i za co ją lubię?: http://www.sfd.pl/-t963145.html
Takie wielkie, takie niewinne. A same niosą na grzbiecie skrzydlatą kostuchę. Polską śmierć.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Nitroman Trec Nutrition
Znawca
Szacuny 39 Napisanych postów 3262 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 10507
Tak jak napisał Ci King musi po zwiększeniu wagi zaktualizować podaż składników odżywczych. Chyba, że zwiększysz masę tłuszczową to wtedy sprawa będzie miała się inaczej.
Generalnie nie wchodź na więcej niż 2,2g/kgmc jeśli chodzi o białko
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 94 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 639
Okołotreningowo mysle ze w ogole nie bede dodawał tłuszczy :) tylko tyle ile jest , czyli jakies 1-2 lyzeczki oliwy. Aha i już nie zwiększać tego np : białka na poziomie 2g/1kgmc to tak ma zostać do końca tylko jeśli przy wadzę 60 kg (2x60=120g) i później jeśli będzie waga 65 kg (2x65=170g) i tak samo z węglowodanami oraz tłuszczami co nie? :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Nitroman Trec Nutrition
Znawca
Szacuny 39 Napisanych postów 3262 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 10507
Z czasem możesz zwiększać jeszcze węgle i tłuszcze jak waga będzie stawać.

Zmieniony przez - Nitroman w dniu 2012-10-02 12:58:34
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

WHEY 100 i profil aminokwasów

Następny temat

l-carnityne complex jaka róznica ?

WHEY premium