SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Stejki są dla chłopców, mężczyźni jedzą tatar %)- temat zbiorczy.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 12410

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 504 Wiek 40 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 4605
Nie śmierdziało podczas mielenia ?

Pitbull, profanie, mięso na tatar się drobno sieka, a nie mieli
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 774 Napisanych postów 16448 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 169363
W restauracji jem siakany, w domu mielony.
Już widzę, jak naqwiacie tymi scyzorykami i siakacie polędwicę
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 73 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 945
w tesko jest tatar pakowany 200g (dwa placki po 100g) z oliwą z oliwek i przyprawami w proszku. takiego najczęściej jem, przeważnie w trasie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 886
na ~200g miesa

-3 male korniszony
-mala lyzka kaparów
-duza lyzka musztardy dijon
-mala cebulka lub 2 szalotki
-1 zoltko
-sol, pieprz
-2 shoty 100% blekitnej tequili ;)

Jak macie mozliwosc dostania swiezego tunczyka to polecam sprobowac tartara z wlasnie tej ryby.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 886
pitbull61
W restauracji jem siakany, w domu mielony.
Już widzę, jak naqwiacie tymi scyzorykami i siakacie polędwicę


Ja tne tez w domu, roboty troche jest ale mielony to juz zupelnie nie to, jednak tekstura wiele zmienia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 774 Napisanych postów 16448 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 169363
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
w0jt Dana White
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 13762 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 93464
jak tatar to tylko z poledwicy wolowej, zwykle dodaje:
-zoltko
-ogorki konserwowe
-cebula
-pieczarki marynowane
-sol
-pieprz

Business as usual

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Wiek 30 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 121
Ja to osobiście uwielbiam tatara z chlebkiem :)
U mnie do mięska dodaje :
-żółtko
-cebule
-ogórki konserwowe
-grzyby marynowane
-sól
-pieprz
-trochę maggi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 42 Wiek 41 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3152
Tatar mam na drugie!

Oczywiście najlepszy z polędwicy wołowej, ale czasem też skuszę się na wersję tanią i szybką czyli marketowy gotowy z sokołowa, morlin czy olejnika. Do tego żółtko, ogórek, cebula, łyżeczka musztardy dijon i duuużo świeżo mielonego pieprzu.

Jadłem też kiedyś tatar z sarniny - pyyyycha!

flag nor fail

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 463 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91253
Jecie te gotowe mięsa firmy Sokołów? Tak mi to smakowało np z cebulą, solą i pieprzem ale mi nagadali że to niezdrowe:/
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

smaczny sposob na tunczyka...SPRÓBUJ A SIĘ PRZEKONASZ !!!

Następny temat

Low Carb - burger + bezwęglowodanowa bułka

WHEY premium