Pitbull, profanie, mięso na tatar się drobno sieka, a nie mieli
...
Napisał(a)
Nie śmierdziało podczas mielenia ?
Pitbull, profanie, mięso na tatar się drobno sieka, a nie mieli
Pitbull, profanie, mięso na tatar się drobno sieka, a nie mieli
...
Napisał(a)
W restauracji jem siakany, w domu mielony.
Już widzę, jak naqwiacie tymi scyzorykami i siakacie polędwicę
Już widzę, jak naqwiacie tymi scyzorykami i siakacie polędwicę
https://www.sfd.pl/pitbull61__DT__droga_do_startu_w_MPJiW_2020_start_masy,_str_15-t1172367-s61.html#post-19106389
Aby zwyciężać, trzeba być i lwem i lisem...
...
Napisał(a)
w tesko jest tatar pakowany 200g (dwa placki po 100g) z oliwą z oliwek i przyprawami w proszku. takiego najczęściej jem, przeważnie w trasie.
...
Napisał(a)
na ~200g miesa
-3 male korniszony
-mala lyzka kaparów
-duza lyzka musztardy dijon
-mala cebulka lub 2 szalotki
-1 zoltko
-sol, pieprz
-2 shoty 100% blekitnej tequili ;)
Jak macie mozliwosc dostania swiezego tunczyka to polecam sprobowac tartara z wlasnie tej ryby.
-3 male korniszony
-mala lyzka kaparów
-duza lyzka musztardy dijon
-mala cebulka lub 2 szalotki
-1 zoltko
-sol, pieprz
-2 shoty 100% blekitnej tequili ;)
Jak macie mozliwosc dostania swiezego tunczyka to polecam sprobowac tartara z wlasnie tej ryby.
...
Napisał(a)
pitbull61W restauracji jem siakany, w domu mielony.
Już widzę, jak naqwiacie tymi scyzorykami i siakacie polędwicę
Ja tne tez w domu, roboty troche jest ale mielony to juz zupelnie nie to, jednak tekstura wiele zmienia.
...
Napisał(a)
https://www.sfd.pl/pitbull61__DT__droga_do_startu_w_MPJiW_2020_start_masy,_str_15-t1172367-s61.html#post-19106389
Aby zwyciężać, trzeba być i lwem i lisem...
...
Napisał(a)
jak tatar to tylko z poledwicy wolowej, zwykle dodaje:
-zoltko
-ogorki konserwowe
-cebula
-pieczarki marynowane
-sol
-pieprz
-zoltko
-ogorki konserwowe
-cebula
-pieczarki marynowane
-sol
-pieprz
Business as usual
...
Napisał(a)
Ja to osobiście uwielbiam tatara z chlebkiem :)
U mnie do mięska dodaje :
-żółtko
-cebule
-ogórki konserwowe
-grzyby marynowane
-sól
-pieprz
-trochę maggi
U mnie do mięska dodaje :
-żółtko
-cebule
-ogórki konserwowe
-grzyby marynowane
-sól
-pieprz
-trochę maggi
...
Napisał(a)
Tatar mam na drugie!
Oczywiście najlepszy z polędwicy wołowej, ale czasem też skuszę się na wersję tanią i szybką czyli marketowy gotowy z sokołowa, morlin czy olejnika. Do tego żółtko, ogórek, cebula, łyżeczka musztardy dijon i duuużo świeżo mielonego pieprzu.
Jadłem też kiedyś tatar z sarniny - pyyyycha!
Oczywiście najlepszy z polędwicy wołowej, ale czasem też skuszę się na wersję tanią i szybką czyli marketowy gotowy z sokołowa, morlin czy olejnika. Do tego żółtko, ogórek, cebula, łyżeczka musztardy dijon i duuużo świeżo mielonego pieprzu.
Jadłem też kiedyś tatar z sarniny - pyyyycha!
flag nor fail
...
Napisał(a)
Jecie te gotowe mięsa firmy Sokołów? Tak mi to smakowało np z cebulą, solą i pieprzem ale mi nagadali że to niezdrowe:/
Poprzedni temat
smaczny sposob na tunczyka...SPRÓBUJ A SIĘ PRZEKONASZ !!!
Następny temat
Low Carb - burger + bezwęglowodanowa bułka
Polecane artykuły