SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ardenka/zredukujcie mnie

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 7156

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 139 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1645
Ardenka! jak u Ciebie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 61 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1087
Uff... żyję, żyję. Dawno nie pisałam, ale teraz już jestem i będę :)
Palec się już zagoił, więc od tygodnia ćwiczę. Tylko czasem, przy niektórych ćwiczeniach jak np odciąganie ramion na bok z linkami wyciągu, pobolewa i przez to nie wykończam lewą ręką odciągnięcia.

Za miskę również się wzięłam, ale nie jest łatwo. O ile do słodyczy mnie nie ciągnie (wyjątek był akurat dziś, ale o tym później ), o tyle nieco muszę się nagimnastykować, by przyjąć odpowiednią ilość białka pod postacią mięsa. Do tej pory nie byłam jego zwolenniczką i co najwyżej raczyłam się filetami z piersi kurczaka, które tutaj są hmm.... mało popularne W międzyczasie próbowałam przejadać zalecaną ilość białka, ale fakt, że nie zawsze się udawało zniechęcał. Kupiłam więc w końcu białko Matrix 5.0 Perfect Chocolate, które było na innym wątku polecane. I z białkiem jest już ładnie w misce :) Przynajmniej na moje oko ;p Zaraz ogarnę treningi i porobię zrzuty miski z tych dni, które wprowadziłam.

Wracam na arenę walczyć, witajcie ponownie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 61 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1087
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 61 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1087
Tutaj za mało kcal wyszło. Teraz jak tak patrzę, to wystarczyło dodać więcej żurawiny i byłoby ok.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 61 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1087
Tak jak pisałam na początku, treningi robię naprzemiennie w sumie 3-4 razy w tygodniu. Poprzedzam 10 minutową rozgrzewką na bieżni (interwały).

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 61 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1087
Miski z 7 i 8 marca były identyczne, więc wrzucam raz.
Plus trening z 8 marca. Wrzucam razem z poprzednim - dla porównania.
Serie zaznaczone na różowo to inne ćwiczenia niż planowo - nie chciałam tracić czasu aż zwolnią się maszyny. Tamtego dnia był straszny ruch. Chyba na znak protestu aby obchodzić Dzień Kobiet, mężczyźni tłumie przyszli na siłownię i pozajmowali wszystko co się da A na zielono zaznaczyłam progres. Mam na uwadze słowa obliques o progresie i staram się stosować. Jednak w przypadku wykonywania niektórych ćwiczeń, na dodatkowy ciężar na razie nie ma szans




...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 61 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1087
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 536 Wiek 38 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4310
Hej Ardenka kibicuję kochana no jest progres Brawo! A kiedy pomiary kochana? powodzenia

Zmieniony przez - mkroza w dniu 2012-03-10 19:52:12
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 61 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1087
Dzięki Dobrze mieć wsparcie i motywację w postaci obserwatorów.
Mierzyłam się tydzień temu i jutro pomierzę, bo dzisiaj zapomniałam, a musi być na czczo.

Jak wcześniej wspomniałam - do niedawna jadłam jak już tylko filety z piersi kurczaka. Teraz kurczaka odstawiłam i staram się wcinać indyka, krewetki (mniam!) oraz mieloną wołowinę. No właśnie, wołowina... Tutaj leży pies pogrzebany. Stałam sobie dzisiaj w kolejce za mięsem i myślałam o niebieskich migdałach. Zagapiłam się na sympatycznego Pana stojącego przede mną, który wziął wołowinę z udźca (kawał chyba na 3 kg ). Zastanawiając się, jak on to przeje gdy przyszła moja kolej odruchowo poprosiłam o to samo i teraz mam 800gram żywego mięcha Poratujcie jakimiś wskazówkami co z tym mogę zrobić, jakieś zdrowe i pożywne coś Próbowałam toto zjeść razem z kaszą gryczaną, ale tego nie da się przeżuć! (oczywiście usmażone i podduszone). W jaki sposób przyrządzacie wołowinę?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 336 Wiek 38 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 16820
ardenka, ja jem wołowinę głównie jako steki, posypuję świeżo mielonym pieprzem (ja lubię duuuuużo), smażę, aby zamknąć włókna, a później do piekarnika. Trzeba pamiętać też, że wołowinę soli się pod koniec obróbki cieplnej, żeby nie była gumowa. Czytałam o gulaszach z wołowiny też, ale nie robię, więc w tej kwestii nie pomogę.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

przeplatać wyszczuplające treningi z siłowymi??

Następny temat

parę pytań odnośnie melmankowej redukcji :)

WHEY premium