Mam pare pytan odnosnie redukcji.
Najwazniejsze informacje o mnie:
Wzrost 174cm
Waga: 65kg
Obwody:
Brzuch (pępek): 84,5cm
Talia: 73cm
Pod biustem: 75cm
W biuście 95cm
Biodra: 88cm
Udo: 56,5cm
Łydka: 37,5cm
Biceps: 30,5cm (napięty)
najwiekszym problemem dla mnie jest tluszczyk, ktory odklada mi sie glownie na brzuchu ;) i wlasnie tego najbardziej chcialabym sie pozbyc
Opis treningu:
Mój staż na siłowni to z przerwami ok. 2 lata. Ostatnio trening opiera się głównie na aerobach jako ze chcialabym troszke schudnac (bieganie, bieganie interwałowe, rower, eliptyk [w takiej kolejnosci]), ok. 40min 3/4 razy w tygodniu. Czasami ćwiczenia siłowe. Z natury jestem osobą raczej umięśnioną, zwłaszcza jak na dziewczynę wydaje mi się, że jestem dość silna ;)
Trenuje w godzinach wieczornych, najczęściej ok 20, mniej więcej 21-22 kończę trening.
Odzywianie - w tej kwestii mam wlasnie pare zasadniczych pytan.
Po pierwsze: wydaje mi się, ze jem za malo kalorii, jednak przy takiej duzej ilosci posilkow, mam wrazenie ze jestem juz calkowicie pelna. Czy powinnam przy takich wymiarach, wadze, majac na uwadze schudniecie jesc wiecej?
2) Pytanie podobne do pierwszego, dosc bardzo nurtuje mnie kwestia weglowodanow w diecie. Powinnam jesc ich wiecej w przypadku diety redukcyjnej? jesli tak, to kiedy, w jakich ilosciach powinnam je wsuwac? :) kolejne weglowodanowe pytanie, to czy jesc je przed i po treningu, skoro treningi koncze raczej o dosc poznych porach? Czy 22 to nie za pozno na wegle?
3) Czy moge codziennie wykonywac cwiczenia aerobowe? (chodzi mi o ewentualne przetrenowanie)
4) Wiem, ze powinnam w swojej diecie jesc duzo warzyw. proglem polega na tym, ze ich po prostu nienawidze, nie znosze, nie trawie, nie toleruje absolutnie pod zadna postacia

jesli trzeba, moge wstawic zdjecia sylwetki :)
Najbardziej zalezy mi na zrzuceniu paru kilogramow, wysmukleniu sylwetki.
Wrzucam przykladowa, dzisiejsza miske, ktora trzymam od 2 tygodni, prosze o ewentualna korekte i sugestie, jestem otwarta na propozycje i krytyke.
Pozdrawiam!
Melmanka ;)

http://www.sfd.pl/parę_pytań_odnośnie_melmankowej_redukcji_:_-t832708.html - moja redukcja - I pods. str. 25 / II pods. str. 62 / III pods. str. 98