SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

stek wolowy jak to zrobic

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 11638

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 867 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6698
panowie pytanko jak przyzadzic steka wolowego aby byl miekki i soczysty ????? poniewaz zrobilem go ale jest strasznie twardy i gumowaty :( ??
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 1104 Wiek 43 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 21991
Ja steki robię tak - przepis mojego kumpla, wychodzi extra:

polędwica wołowa, oporządzić z białego dokoła, krojona bardzo grubo - z 8cm, każdy kawałek obić kilka razy z piąchy, żeby zbić, bez przypraw niemalże, tylko dużo pieprzu i sól morska (grudy, nie pył, żeby nie stwardniała). Podsmażyć na patelni (grillowa najlepsza) po ok minucie z każdej strony i do pieca (180stopni) na 15-20 minut.

Na patelni zostaje tłuszcz i soki, do tego przed wyjęciem z 5 minut odlewasz to co sie wytopiło z pieczenia w piecu i na patelni dodajesz ze 100ml wina czerwonego i ze 100ml bulionu wołowego plus ulubione zioła, wyjmujesz miecho i odstawiasz na 5 minut niech odpocznie, a na patelni sos redukujesz na duzym ogniu caly czas az bedzie polowa objętości.

Smacznego!

Zmieniony przez - Plewer w dniu 2011-07-25 14:36:44
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 63 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1409
Ja dzisiaj też robiłem na grilu elektrycznym i maskara chodzby podeszfa hehe.
Wyczytałem gdzieś zeby go zalać wytrawnym winem i dodać jakies zioła i tak ma poleżeć pare godzin później na pare minut na grila i gotowe ale jeszcze nie próbowałem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
Musicie dobrze zamarynować poszukać na forach internetowych bo to jednak trudna sztuka do wykoniania

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 231 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5250
zamarynujcie kilka godzin wcześniej w winie przyprawach i mleko nie wiem czemu ale robi się od tego soczyste mięso drób wtedy smakuje jak słodycze , na wół też powinno zadziałać a z czego masz tego steka ?
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 1556 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 35243
Czytałem w czyimś dzienniku treningowym, nie wiem czy nie w teście hi teca, chyab tak w dziale Test for the mass, tam mi sie zdaje, że trzeba najpierw piec na patelce przez 5 minut, a potem do rozgrzanego piekarnika na 5 minut. Czas pieczeń może być nie prawidłowy, ponieważ nie pamietam za dobrze i wychodził podobno idealny.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 137 Napisanych postów 4191 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 44168
ja bym proponował zrobić duszony w sosie - możesz kupić gotowy sos pieczeniowy w proszku albo pokombinować samemu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 959 Napisanych postów 2729 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 46484
Ja dzisiaj robiłem na patelni i bym za****ty :) do tego musztarda i pycha było :) po 3 min na 1 stronie xD
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4097 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28862
Jak chcecie miękki i soczysty to najlepiej zrobić tzw. pięcominutówkę:
Na rozgrzany teflon rzucacie stek i na średnim ogniu z jednej strony góra 2,5min i z drugiej strony 2,5min i gotowe. Jak chcecie krwisty to do 2 min. nie wlewać tłuszczu a jedynie natłuścić ręcznikiem papierowym lub chusteczką patelnię. Pozdro

Acha ale jak stek jest ze starej krowy mlecznej to nic się nie da zrobić

Zmieniony przez - grrubas w dniu 2011-07-23 00:12:36
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6266 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Wtedy do gotowania jedynie.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 98
zmielić mięcho i po kłopocie

! work !
! pain !
! gain !

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta na mase 90 kg

Następny temat

Pomoc w zrzuceniu dla aktywengo sportowaca

WHEY premium