Staż na siłowni 1.5roku
wzrost 174
waga 81kg
cel redukcja
Aeroby mogę robić tylko po treningu, póki co kręcę na rowerku 30min, z czasem chcę dojść może nawet do 60min. Mogę też biegać w łikend.
KLATA + BIC
1. Wyciskanie sztangi/sztangielek na ławce prostej 5s 15-10
2. Wyciskanie sztangi/sztangielek na ławce skośnej 3s15-12
3. Rozpiętki na skosie 3s 15-20
4. Klaskacz/linki 2-3s 15-20
5. Uginanie ramion ze sztangą hantlami 4s 12-8
6. Modlitewnik 3s 12-15
7. Uginanie ramion w oparciu o kolano 2s 12-15
8. Młotkowe 2s 12-15
NOGI
1. Prostowanie na maszynie 3s 15-20 rozgrzewka
2. Przysiad ze sztangą 5s 12-15
3. Wypychanie na suwnicy 4s 15-20 łączone z prostowaniem nóg 4s ok. 10
4. Uginanie nóg leżąc 5s + martwy ciąg na prostych nogach 12-15
5. Wykroki 2-3s 15-12
6. Wspięcia stojąc/na suwnicy 4-5s 15-20
7. Wspięcia siedząc 4s 15-20
PLERY
1. Podciąganie na drążku 3s min 6
2. Wyciąg do klaty 2-3s 12-15
3. Wiosłowanie sztangą łamaną podchwytem 4s 12-15
4. Wiosłowanie jednorącz 2s 8-10 duży ciężar
5. Wyciąg poziomy różne chwyty 3-4s 12-15
6. Wyciąg do karku 2-3s 15-20
7. Tył barków 4-5s 10-15
BARY + TRIC
1. Wyciskanie sztangi z przodu 4s 10-15
2. Wyciskanie sztangi z tyłu 2s 8-10
3. Unoszenie boczne 4s 10-12
4. Linki z dołu + sztanga do brody 3s 8-10
5. Kapturyi 5s10-15
6. Wyciąg z góry oburącz 4s 10-12
7. Francuz skos 2s 8-12
8. Francuz prosta 2s 8-12
9. Francuskie stojąc/siedząc, jednorącz/oburącz 2s 10-12
10. Linki jednorącz 2s 10-12
Przerwy od 30sek do 2min zależnie od ciężaru. Na początku mam krótki odpoczynek, później dłuższy żeby ciężar tak nie spadł
DIETA
1. Śniadanie 6:30 3jajka+2-4białek. W dzień treningowy chleb+płatki owsiane w nietreningowy tylko chleb
2. 9:30 130g tuńczyka+warzywa
3. 12:00 Pół woreczka ryżu+mięso+warzywa
4. 15:00 Pół woreczka ryżu+mięso+warzywa
5. ok 17:20 Przed treningiem pół woreczka ryżu+mięso
6. ok 20:30 Po treningu 200-250g serka białego+ew mleko+trochę węgli np płatki ryżowe lub kukurydziane
7. Ok 22:30 przed snem miarka białka
Mięso to cycki, najczęściej smażone na oliwie z oliwek, czasem gotowane lub gotowane udka. Nie wiem ile może być takiego cycka ale pewnie 100-150g.
Czy jest coś do poprawy czy będzie ok?