Szacuny
0
Napisanych postów
39
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1272
Czesć. Mam pare pytań. W zimme zeszłego roku ćwiczyłam 3 miesiące i schudłam 18 kilo niestety dopadła mnie ciezka choroba (grypa z powikłaniami) i musiałam zaprzestac treningów, oczywiscie nie obyło sie bez przytycia teraz na nowow sie zmobilizowałam i cwicze juz od 1,5 miesiąca 5X w tyg po 2 H zazwyczaj są to ćwiczenia wzmacniające a po nich godzina spinningu, w sobote dochodzi 1 h strechingu a w niedziele basen i sauna , centymetry spadają, ale musze sie przyznac ze bardzo mało jadłam przy takim wysiłku ok 800-900 kcal dziennie. wiem ze to był wielki błąd ! waze 83 kilo i wiem ze moje zapotrzebowanie to jest ok 1900 kcal przy takim wysiłku, i teraz chce odzywiac sie normalnie jednak tak zwolniłam metabolizm , ze boje sie ze przytyje wiec chce dołozyc jeszcze po 20 min do tego treningu co mam i dopiero jak unormuje metabolizm to je uciąć, strasznie sie boje ze przytyje przez sowją głupote, prosze pomóżcie mi! cały czas cwicze i mam jeszcze jedno pytanko! co powinnam jesc po 2 h intensywnym treningu?
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
nawet juz nie musi bo uklad jest zly
za duzo wegli a tluszczu bardzo malo
ogolnie polecalbym dac sobie na jakis czas odpoczynek, bilans na 0 kcal lub MINIMALNIE ujemny i do tego lekkie aero dla spokojnego sumienia 3 x w tygodniu po 30-40 minut plus ewentualnie jakis trening silowy jesli takowy robisz
zrob tak 2-4 tygodnie, a potem zacznij diete tak jak pan bog przykazal i stopniowo zwiekszaj obciazenia
najlepiej, wg mnie, jakbys sobie odpoczela od cwiczen ze 2 tygodnie, ewentualnie zostaw basen
Szacuny
0
Napisanych postów
39
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1272
wiem jak mam ułożyc diete tylko sie boje, ze przytyje bo mam dobre wyniki: talia 14 cm w dół, biodra 9 cm w dół, biust 6 cm w dół;/, udo 7 cm i ramię 5 cm. Chodzi mi o to,zeby tego nie stracić a zarazem zwiększyć metabolizm , który tak zwolniłam
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
nie rozumiem cie za bardzo
ulozysz diete z 5-7 posilkami to przyspieszysz metabolizm a od ujemnego bilansu nie przytyjesz, wiec czego sie boisz? i co my mamy ci doradzic
Szacuny
0
Napisanych postów
39
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1272
no własnie ułożyłam i jem normalnie tak jak powinnam ,ale czuje juz ze mi brzuch rośnie............może jestem przewrazliwona ale zależy mi ,żeby nie stracić tego co osiągnęłam! a spinning to intensywna jazda na rowerze przez godzine w rytm musyki
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
no to co ja mam ci powiedziec?
wrzuc diete najlepiej
a te cwiczenia nie maja wg mnie sensu az tak intensywne, ale pewnie juz teraz przyzwyczailas organizm i po obcieciu intensywnosci efekty zanikna
jak dlugo juz jestes na diecie czy ogolnie szeroko pojetej redukcji, moze sie przetrenowalas, moze trzeba zrobic ze 2 tygodnie przerwy od cwiczen i na bilansie 0 kcal
Szacuny
0
Napisanych postów
39
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1272
na tej szeroko pojętej redukcji jestem od 1,5 miesiąca , nie przetrenowałam sie wcale , mam silną motywacje. Nie zamierzam zmniejszać intensywności treningów, chodzi mi o to,ze jak byłam na beznadziejnej diecie 800 kcal i teraz zwiększam poisłki,żeby zwiększyć metabolizm - to czy nie pójdzie mi to tu i ówdzie. Chce zwiększyc metabolizm ale nie utyć, a skoro tak mało jadłam jest to chyba prawdopodobne! i chce sie własnie spytac czy na czas az mój organizm nie dojdzie do normalnego metabolizmu nie dodac po 20 min dziennie np biegania, a jak sie unormuje to uciąć, nie czuje sie zmęczona, mam dużo siły . na pewno nie jestem przetrenowana. i co mam zjeść po takim treningu???????????????????
Szacuny
6
Napisanych postów
1234
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
13825
zrob sobie 2 tygodnie z bilansem kalorycznym na 0 i nieco zmniejsz aktywnosc jak dieta bedzie na 0 to napewno nie pojdzie w boczki jak juz moze sie nieco rozciagnąc zołądek i to dac jakby efekt rosniecia brzuszka przypuszczam iz jesz mało objetosciowe posiłki a teraz objetosc posilkow sie zwiekszy i nieco sie rozciągnie zolądek