Skład w zrzucie (robiłem z 500g mięsa plus jajo ale podzieliłem na porcje)
Sposób przygotowania:
-mięso mielimy lub kupujemy zmielone przyprawiamy dodajemy jajo i mieszamy
-gotujemy jajko na miękko
-na dłoń rozkładamy płasko mięso, wkładamy jajo i mokrymi dłońmi najłatwiej otulić jajo w mięsie
-wrzucamy do pieca na 180' - 20 minut
-podczas pieczenia kroimy cebule czosnek pieczarki i smażymy na oleju koko i przyprawiamy (u mnie sol, pieprz i curry)
-zalewamy mlekiem koko i dusimy do uzyskania odpowiedniej gęstości (dodałem jeszcze szczypiorku)
po 20 minutach wyjmujemy mięsko z piekarnika podlewamy sosem i cieszymy się kulinarnym orgazmem :)
dodatki oczywiście wg. uznania u mnie jarmuż, marchew surowa, ogórek kiszony, rzodkiewka, szczypiorek pomidor i troszkę awokado
Smacznego :)