WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

dieta, trening, spalacz, a waga w gore!

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4255

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Wiek 36 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 55
Witam serdecznie :)

Jestem nowa na forum, ale od roku przegladam je regularnie, poniewaz uwazam je za dobre zrodlo wiedzy :)

Od 3 miesiecy mieszkam w Kanadzie - jako Au Pair (opiekunka do dzieci mieszkajaca wraz z rodzina) i jak wiadomo Ameryka czyli wszystko tutaj jest big size, duze porcje, duze opakowania produktow, i duzi ludzie ... wiec tylko jak tutaj przylecialam postawnowilam cwiczyc codziennie, aby moja waga absolutnie nie poszybowala do gory, i aby poprawic wyglad swojej sylwetki. Przed przyjazdem do Kanady studiowalam w Hiszpanii gdzie przez 2 lat chodzilam na silownie 2-3 razy w tygodniu do tego zajecia fitness i wieczorem maraton z taca czyli praca jako kelnerka :P. Przez ten okres moja dieta bogata byla w owoce i warzywa, ktorych w tamtym kraju jest dostatek.

Postanowiam napisac, poniewaz mam mega problem, mianowicie od 3 miesiecy trenuje z T25, obecnie koncze gamme, potem mam zamiar wziac sie za Insanity. Odpuscilam silownie poniewaz poprostu mnie na to nie stac. Dla niektorych pewnie skakanie przed telewizorem moze wydawac sie smieszne, ale moja kondycja znacznie poprawila sie, poza tym w koncu na moim brzuchu zarysowywuja sie miesnie :D poza tymi treningami codziennie, dodatkowo 15 min poswiecam tylko na brzuch.
Kiedy tutaj przyjechalam wazylam ok 60kg teraz waze 65 !!!!!! co robie nie tak ?

moze w skrocie opowiem jak wyglada moj dzien i co jem:
wstaje 6:20
6:30-8:00 szykuje dzieciom posilek, przygotowywuje ich do szkoly itp
8:00 jem sniadanie 1/3 szklanki otrebow owsianych z mlekiem to laduje w mikrofali, tworzy sie owsianka :D na to zazwyczaj wrzucam banana/jablko/gruszke/pomarancza badz inny owoc, ktory obecnie znajde w domu :) calosc posypuje elegancko cynamonem, i do tego jest jeszcze maly jogurt grecki - wszytko to miesci sie w jednej szklance pojemnosci 250 ml
8:30 - 11:30 lekkie porzadki
10:00 jem owoc przewaznie jablko, gruszke, banana
11:30 trening z T25 + 15 min cwiczen
13:00 lunch - zazwyczaj jest to salatka skladajaca sie z salaty, papryki, pomidora, cebuli, kurczaka/lososia/jajek badz innego miesa, do tego sos z musztardy albo inny wymysl
13:30-15:00 czas wolny
14:45 przekaska w stylu kolejnego owocu zazwyczaj jablko
15:00-17:00 gry i zabawy z dziecmi, odrabianie lekcji
18:00 kolacja no i tutaj zazwyczaj ich kolacja wyglada jak obiad, staram sie unikac ziemniakow, makaronow, ryzu tortilli i innych weglowodanowych produktow, wiec zazwyczaj spozywam mieso/ryba + warzywa

nie jestem slodyczowym lasuchem, nie podjadam, czasami wypije dietetyczna pepsi i to tyle z moich grzechow :)

wiec moze ktos wie gdzie jest przyczyna tego iz zamiast tracic na wadze to ona szybuje do gory ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 378 Wiek 40 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 10889
Najlepszym sposobem na ruszenie metabolizmu to w twoim wypadku - jedzenie, to jest raz, a żeby nie poszło w tłuszcz, to porządny trening siłowy, żeby hormony jakoś rozruszać. Ile Cię tą siłownią niby miałaby kosztować na te 2-3 miesiące?

blat i ogień

...
Napisał(a)
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3055 Napisanych postów 51890 Wiek 35 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 351314
zapoznaj się z zasadami panującymi w dziale, bardziej niż Kanada Ameryka czy Hiszpania interesują nas konkrety - ankieta działu, schemat treningu, zrzut diety z potreningu.pl .

DIETETYK i TRENER ONLINE.Indywidualne konsultacje.
KONTAKT:https://healthandfitness.pl/

...
Napisał(a)
Znawca
Szacuny 35 Napisanych postów 507 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 13978
Powiadasz że unikasz ryżu, makaronu i ziemniaków (dobre źródła węglowodanów) a prawie cały dzień podjadasz owoce? Twoja dieta składa się głównie z cukrów prostych. Zacznij jeść dobre węgle i dodaj do diety zdrowe tłuszcze. A najlepiej przed zadaniem pytania przeczytaj posty podwieszone pozdrawiam

Zmieniony przez - sołtys1987 w dniu 2014-11-20 22:33:03
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 134 Napisanych postów 20191 Wiek 14 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 69241
Witam,
zachęcam do skorzystania z indywidualnej porady dietetyka, dieta zostanie opracowana precyzyjnie dla Ciebie.

Nasi specjaliści przygotują wszystko za Ciebie i specjalnie dla Ciebie

http://potreningu.pl/plany/strefa-mezczyzny 

Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Wiek 36 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 55
Koniu151
zapoznaj się z zasadami panującymi w dziale, bardziej niż Kanada Ameryka czy Hiszpania interesują nas konkrety - ankieta działu, schemat treningu, zrzut diety z potreningu.pl .

konkrety ... napisalam dokladny plan swojego dnia, oraz to co jem. A to gdzie teraz obecnie przebywam wydaje mi sie dosc istotnym faktem, poniewaz dostepnosc produktow jest inna i sytuacja w ktorej jestem, rowniez jest inna , poniewaz jem to co kupia rodzice tych dzieci i sposrod tych produktow moge przygotowywac sobie posilki, lecz kolacje i tak jadamy wspolnie, wiec nie powinnam wybrzydzac.

Nie trudno sie zorientowac ze to forum wspolpracuje ze strona potreningu.pl no nic liczylam na jakies cenne wskazowki, czy tez wytkniecie mi jakiegos bledu czemu ta waga idzie w gore ....

dzieki soltys1987, moze rzeczywiscie masz racje za duzo owocow, nie zdawalam sobie sprawy z tego, zrezygnuje/ogranicze je przez tydzien i zobaczymy co z waga ;)
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 70 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2141
Wrzuć screena diety, w podwieszonych jest oraz ankietę, czy to takie trudne?
...
Napisał(a)
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 378 Wiek 40 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 10889
Piszesz, że widzisz mięśnie, a waga w górę.... Jeśli spalas na biologii to przypomnę - mięśnie mają większą gęstość od tłuszczu. Jeden litr mięśni będzie ważył więcej od litra tłuszczu. Może udało ci się zrobić mięśnie Tym skakaniem

Zrezygnuj z wagi! Używaj centymetra i rób co jakiś czas pomiary. Więcej roboty, ale wiesz czy idziesz w dobrym kierunku - waga nie jest wyznacznikiem!!

Proponuję więcej doczytać w podwieszonych postach, a mniej pyskowac. Tu nie jest kafeteria, żeby głaskać po główce...

Wrzuć dietę jaką masz zgodnie z regulaminem, tak samo ankietę. Jeśli jednak nie chcę ci się, to zostają ci usługi płatne.

I proponuję siłownię, zawsze się dziwię, że ktoś woli kilkadziesiąt brzuszków zamiast jednego konkretnego przysiadu czy martwego ciągu

Zmieniony przez - kcainam w dniu 2014-11-21 13:59:56

blat i ogień

...
Napisał(a)
Początkujący
TAK jest Szef! :)

Waga : 65
Wzrost : 169
Obwód klatki : 88
Obwód ramienia : 28
Obwód talii : 67
Obwód uda : 55
Obwód łydki : 35.5
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 25%
Aktywność w ciągu dnia : praca z dziecmi i drobne porzadki
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 6x w tygodniu t25 + 15 min cwiczen tylko na brzuch
Odżywianie : mam slabosc do owocow :)
Cel : redukcja tluszczu i wagi
Ograniczenia żywieniowe : jem wszystko :D
Stan zdrowia : w porzadku
Preferowane formy aktywności fizycznej : na obecna chwile mozliwosci mam niewiele, wiec korzystam z roznych programow tj T25, insanity, bodyROCK do tego 10 funtowe hantle :)
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : ECA
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : oczywiscie
Stosowane wcześniej diety : niskokaloryczna bogata w owoce i warzywa, rezygnacja z ziemniakow, makaronow, ryzu, pieczywa, itp

Zmieniony przez - camelka w dniu 2014-11-22 20:33:03
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 86 Napisanych postów 44057 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 134427
na suplementy jest kasa, a na siłownię nie? trzeba by priorytety trochę zmienić

bardzo dużo kalorii jak na kobietę, do tego sam cukier praktycznie
...
Napisał(a)
Początkujący
900 kcal to jest duzo ?
nie chodzi tylko o kase jesli chodzi o ta silownie, ale tez o czas, i odleglosc od niej. W Kanadzie jak nie ma sie samochodu, to jest sie w czarnej d*pie, poniewaz komunikacja miejska jest na tragicznym poziomie, gdyz nikt z niej nie korzysta, bo kazdy ma auto. Ja niestety go nie mam, a na rower jest za zimno -10 stopni.

Zmieniony przez - camelka w dniu 2014-11-22 22:34:35
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 86 Napisanych postów 44057 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 134427
nie, przepraszam, spojrzałem na 2500

więc tak kcal minimum 1800, białka 2g/kg tłuszczy 100g, reszta węgle

długo tak jesz?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

redukcja do sprawdzenia

Następny temat

Ocena menu kobiety

electro
Polecane artykuły