Szacuny
6
Napisanych postów
368
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
18932
witam
Panowie sprawa jest taka
zaczynam robić trening cardio na bieżni, bezpośrednio po treningu siłowym i pojawia sie kilka pytań:
1. Ile razy w tygodniu go robić?
2. Jak długo ma trwać?
3. Czy wogóle warto robić cardio bezpośrednio po siłce czy robić go w inne, wolne od treningu dni?
celem jest poprawienie kondycji i popalenie tłuszczu troche
co do diety, wspomagania i treningu siłowego wszystko jest ok
wszelkie sugestie i pytania mile widziane
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
Bieżnie zostaw dla emerytów.
Biegaj w terenie.
Zacznij od powiedzmy 15/20min i dodawaj po 5 min. co sesje.
Jak najbardziej po treningu siłowym.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
399
Napisanych postów
72270
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
304533
Bieżnia to słabe rozwiązanie dla poprawy kondycji. Lepszy swobodny bieg, dobry też będzie ergometr. To ile, kiedy i jak długo musisz ustalić sam. To sprawa indywidualna.
Szacuny
6
Napisanych postów
368
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
18932
a powiedzmy że zamienie tą bieżnie na rower górski
3 razy w tygodniu po 60 minut będzie odpowiednio czy zwiększyć częstotliwość/czas treningu?
dodam że rower będzie niezależnie od treningu siłowego tzn. rower w godzinach rannych/południowych a siłowy wieczorem
głównie mi chodzi o częstotliwość/czas cardio, tak żeby było optymalnie
Szacuny
14
Napisanych postów
1001
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
11914
a ja mam pytanie czy tuż przed i po treningu siłowym można pobiegać tak z 5-10 minut na bierzni czy to raczej nie ma sensu. Ostatnio byłem na siłowni i instruktor tak mi zalecił, że możemy pobiegać kilka minut i się rozgrzać a wczesniej się z tym nie spotkałem a na siłownie otwartą też nie chodziłem tylko gdzieś w domu trenowałem czy w piwnicznej siłce.
Szacuny
11
Napisanych postów
294
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
11165
Amadi-55
a ja mam pytanie czy tuż przed i po treningu siłowym można pobiegać tak z 5-10 minut na bierzni czy to raczej nie ma sensu. Ostatnio byłem na siłowni i instruktor tak mi zalecił, że możemy pobiegać kilka minut i się rozgrzać a wczesniej się z tym nie spotkałem a na siłownie otwartą też nie chodziłem tylko gdzieś w domu trenowałem czy w piwnicznej siłce.
Przed treningiem siłowym zalecana jest rozgrzewka.. To chyba wiadomo, że nie chodzi tylko o rozgrzanie nadgarstków i stawów łokciowych przed wyciskaniem na klate :>