witam. Zwracam się do was z prośbą o pomoc. Tak więc mój ostatni plan to był split partia 2x/tydzień. Po raz kolejny sprawdził się u mnie. Dobrze mi się ćwiczyło. Ale w niedalekiej perspektywie jest wrzesień i rozpoczęcie budowania masy z tym mięsiącem związanym. Pomyślałem a zwykłym, standartowym 4-dniowym splicie.
Ułożyłem coś takiego. Prosiłbym o pomoc w wybraniu sposród dwóch mozliwości
aha i chciałbym zaznaczyć, że moim priorytetem są barki a w następnej kolejności bicepsy.
wersja 1:
poniedziałek: Plecy + brzuch
wtorek: Klatka + triceps
środa: aeroby ( w celu podkręcenia metabolizmu)
czwartek: Nogi
piątek: barki + biceps (tutaj bym pewnie stosował drop sety, serie łączone, gigant serie)
wersja 2:
poniedziałek: Klatka piersiowa + biceps
wtorek: Nogi
środa: aeroby
czwartek: Barki + triceps
piątek: Plecy
Myślałem też nad systemem push and pull. Nigdy nie trenowałem tym planem i może lepszym wyjściem byłby właśnie ten rodzaj treningu.
aha i jeszcze jedno. Maxów siłowych nie robiłem już dawno ale z tego co pamiętam to
-MC ok 180kg
-WL myślę, że 115-125kg
-Przysiad ze względu na kolana trochę oszczędzam, ale na redukcji ostatnią serię robiłem ciężarem około 100kg na 8 powtórzeń.
dzięki za ewentualnie odpowiedzi
Waga: 94
Wzrost: 191
Cel treningowy: masa mięśniowa
Staż treningowy na słowni: ponad rok regularnych ćwiczeń
Uprawiane inne sporty: -
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): domowa, głównie wolne ciężary ale mam jeszcze wyciąg, poręcze, i drążek
Dieta: nie liczę b/t/w ale znam główne założenia i staram się ich trzymać. 5-6 zdrowych posiłków dziennie
Przeciwskaznania medyczne: stawy w kolanach, ale myślę, że to nie jest aż tak duży problem
Zażywane suplementy: WPC przez cały czas, na tym etapie budowania masy nie przewiduję nic więcej, najwyżej jakieś mono i bulki
Ułożyłem coś takiego. Prosiłbym o pomoc w wybraniu sposród dwóch mozliwości

wersja 1:
poniedziałek: Plecy + brzuch
wtorek: Klatka + triceps
środa: aeroby ( w celu podkręcenia metabolizmu)
czwartek: Nogi
piątek: barki + biceps (tutaj bym pewnie stosował drop sety, serie łączone, gigant serie)
wersja 2:
poniedziałek: Klatka piersiowa + biceps
wtorek: Nogi
środa: aeroby
czwartek: Barki + triceps
piątek: Plecy
Myślałem też nad systemem push and pull. Nigdy nie trenowałem tym planem i może lepszym wyjściem byłby właśnie ten rodzaj treningu.
aha i jeszcze jedno. Maxów siłowych nie robiłem już dawno ale z tego co pamiętam to
-MC ok 180kg
-WL myślę, że 115-125kg
-Przysiad ze względu na kolana trochę oszczędzam, ale na redukcji ostatnią serię robiłem ciężarem około 100kg na 8 powtórzeń.
dzięki za ewentualnie odpowiedzi

Waga: 94
Wzrost: 191
Cel treningowy: masa mięśniowa
Staż treningowy na słowni: ponad rok regularnych ćwiczeń
Uprawiane inne sporty: -
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): domowa, głównie wolne ciężary ale mam jeszcze wyciąg, poręcze, i drążek
Dieta: nie liczę b/t/w ale znam główne założenia i staram się ich trzymać. 5-6 zdrowych posiłków dziennie
Przeciwskaznania medyczne: stawy w kolanach, ale myślę, że to nie jest aż tak duży problem
Zażywane suplementy: WPC przez cały czas, na tym etapie budowania masy nie przewiduję nic więcej, najwyżej jakieś mono i bulki