Witam. mam problem z nabraniem masy, oraz nie uwierze juz ludziom ktorzy pisza "jedz 4 torebki ryzu i duzo kurczaka i bedziesz umiesniony" dlaczego? dlatego ze sami żrą koks a innym mowią ze wystarczy kurczak ryz i dobry trening. otoz to mam diete na 3800 kalorii, w diecie znajduje sie kurczak i ryz miedzy innymi, owsianka, masło orzechowe , orzechy wloskie pestki dyni itp. https://www.sfd.pl/Dietka_na_mase_do_oceny_do_oceny:_-t915176.html (oto cała dieta.) nie sądze zeby mozna bylo nabrac masy na czyms takim. stosuje tą diete ponad 2 miesiace i jedyne co zaobserwowalem to to że chudne a nic a nic nie przybieram. nie wiem tez jak wyliczyc moje zapotrzebowanie kaloryczne aby zaczac nabierac masy. sa tezy ze 2 gramy na kg masy ciala białka iles tam tluszczy itp. ok bede wiedzial ile czego ale jak to pogodzic z ulozeniem diety aby bylo dobrze. jesli sie ktos naprawde zna i znajdzie odrobine czasu bylbym bardzo wdzieczny, SOGI napewno polecą, Pozdro :> a i jako podbicie kalorii uzywam bulka z sfd:) ale tez zadnych przyrostow, ogolnie nie jest ciezko mi przytyc , wystarczą 3 dni pod rzad w mcdonaldzie i z 2 kg by przyszlo ale tluszczu a nie oto sie rozchodzi:)
Zmieniony przez - proof96 w dniu 2013-03-18 17:18:50
Zmieniony przez - proof96 w dniu 2013-03-18 17:18:50