Prosze o pomoc i ocene mojego planu treningowego
CEL sila (chce sie zajac wyciskaniem lezac na powzanie i tylko to mnie interesuje)
PYTANIE mam CP mala puche i chce do tego dokupic mono i zrobic cykl na okolo 6-8 tygodni powiedzcie jak to brac kiedy mono a kiedy Cp ? mono chyba rano a Cp przed czy po trenigu do tego oczywiscie mam carbo witaminy
MOJ TRENING (3 treningi w tygodniu chyba wystarczy na sile)
1 dzien
KLATA
- Wyciskanie na plaskiej 5 seri 15,10,8,6,4 (te 2 pierwsze serie to rozgrzewka)
- Dociskania 3 serie po 6 powtorzen
- Wyciskanie w skosie 2 serie po 15 powtorzen
Plecy (na koniec treningu jakies 2 cwiczenia tak dla ogolnego rozwoju)
2 dzien
TRICEPS
- Wyciskanie w waskim uchwycie 4 serie 15,12,8,6
- Pompki na poreczach 3 serie po 15 powtorzen z dodatkowym obciazeniem
- Wyciskanie frnacuskie lezac 2 serie po 12 powtorzen
- Wyciag 2 serie po 12 powtorzen
BARKI(jakies 2 cwiczenia)
3 dzien
KLATKA
- Stopniowanie 3 serie
- "System 15" 2 serie
BICEPS(jakies 2 cwiczenia)
Plan ulozylem z glownym naciskiem na klatke i triceps bo to 2 najwazniejsze grupy jesli chodzi o wyciskanie sztangi lezac inne grupy tez trenuje zeby utrzymac forme no i przeciez one tez jakos posrednio dzialaja w wyciskaniu.
Czy plan jest ok czy cos nie tak jakies sugestie ??
Powiem ze najblizsze 6-8 tygodni chce zrobic cykl na CP i mono no i pojechac tym planem licze na jakies konkretne efekty zwiekszenia sily
moj cel to do konca roku 150 kg a za jakis rok mam zamiar wystartowac w jakis zawodach (jestem studentem AWF wiec mysle o Akademickich Mistrzostwach Slaska w wyciskaniu lezac) obecnie waze 86 kg wiec kategoria do 90 kg
Nigdy wczesniej nie cwiczylem na sile tylko zawsze trenowalem na mase (4 lata) w najwyzszej formie wycisnolem 145 kg ale pewnie niepoprawnie technicznie ostatnio wrocilem po 4 miesiecznej przerwie od cwiczen i od 2 miesiecy trenuje a teraz to zalezy mi tylko na wyciskaniu w lezeniu
Wszystkie opinie mile widziane i z gory wielkie dzieki za pomoc
CEL sila (chce sie zajac wyciskaniem lezac na powzanie i tylko to mnie interesuje)
PYTANIE mam CP mala puche i chce do tego dokupic mono i zrobic cykl na okolo 6-8 tygodni powiedzcie jak to brac kiedy mono a kiedy Cp ? mono chyba rano a Cp przed czy po trenigu do tego oczywiscie mam carbo witaminy
MOJ TRENING (3 treningi w tygodniu chyba wystarczy na sile)
1 dzien
KLATA
- Dociskania 3 serie po 6 powtorzen
- Wyciskanie w skosie 2 serie po 15 powtorzen
Plecy (na koniec treningu jakies 2 cwiczenia tak dla ogolnego rozwoju)
2 dzien
TRICEPS
- Wyciskanie w waskim uchwycie 4 serie 15,12,8,6
- Pompki na poreczach 3 serie po 15 powtorzen z dodatkowym obciazeniem
- Wyciskanie frnacuskie lezac 2 serie po 12 powtorzen
- Wyciag 2 serie po 12 powtorzen
BARKI(jakies 2 cwiczenia)
3 dzien
KLATKA
- Stopniowanie 3 serie
- "System 15" 2 serie
BICEPS(jakies 2 cwiczenia)
Plan ulozylem z glownym naciskiem na klatke i triceps bo to 2 najwazniejsze grupy jesli chodzi o wyciskanie sztangi lezac inne grupy tez trenuje zeby utrzymac forme no i przeciez one tez jakos posrednio dzialaja w wyciskaniu.
Czy plan jest ok czy cos nie tak jakies sugestie ??
Powiem ze najblizsze 6-8 tygodni chce zrobic cykl na CP i mono no i pojechac tym planem licze na jakies konkretne efekty zwiekszenia sily
moj cel to do konca roku 150 kg a za jakis rok mam zamiar wystartowac w jakis zawodach (jestem studentem AWF wiec mysle o Akademickich Mistrzostwach Slaska w wyciskaniu lezac) obecnie waze 86 kg wiec kategoria do 90 kg
Nigdy wczesniej nie cwiczylem na sile tylko zawsze trenowalem na mase (4 lata) w najwyzszej formie wycisnolem 145 kg ale pewnie niepoprawnie technicznie ostatnio wrocilem po 4 miesiecznej przerwie od cwiczen i od 2 miesiecy trenuje a teraz to zalezy mi tylko na wyciskaniu w lezeniu
Wszystkie opinie mile widziane i z gory wielkie dzieki za pomoc
Nie przejmuje się już detalami bo one i tak nic nie znacza Debiuty ? może kiedyś