Witam
Mam 16 lat, nie stosuje jakiejs specjalnej diety, jem zazwyczaj 5 posiłkow dziennie, jogurt, serek wiejski, kakao czy musli nie sa mi obce. nie stosuje zadnej suplementacji, jak i nie mam zadnych przeciwskazan medycznych. trenuje muay thai od roku 5x w tygodniu, staram sie rowniez biegac/biegac interwaly przynjamniej 2-3 razy w tygodniu(zdarza sie ze 6x nawet). Mam 177 cm wzrostu i niecałe 60kg wagi, ogólnie chuderlak, zarysowane delikatnie wlasciwie wszystkie miesnie(najlepiej brzucha). Mam do dyspozycji ekspander, 2x 3 kilogramowe hantelki oraz drązek. Ustaliłem sobie w oparciu o inne treningi i własna inwencje następujący trening domowy, wszystko uprzedzone rozgrzewka np biegiem bokserskim, skakanka czy biegiem w miejscu:
5-10x - podciąganie na drązku
30x przysiady +6kg
35x biceps z odważnikami 3kg
20x brzuszki +3kg
20x zwykłe pompki
20x brzuszki skośne
10x pompki z rękoma bardzo blisko siebie na poziome klatki
30x nożyce poziome
20x rozciaganie ekspandera
30x przysiady + 6kg
35x biceps z odwaznikami 3kg
30x przysiady
15x triceps przy krześle
25x brzuszki + 3kg
15x pompki
25x biceps z odwaznikami 3kg
30x przysiady + 6kg
15x ekspander za plecami
30x przysiady + 6kg
20x wypychanie do góry ciezarków 3kg(barki)
20x brzuszki +3kg
15x triceps przy krześle
zakonczone rozciaganiem :)
triceps przy krzesle wyglada tak, ze kłade nogi na biurku, i trzymam sie rekami krzesla oddalonego tak zebym mial wyprostowane nogi, a nastepnie opuszczam sie i podciagam spowrotem - mam nadzieje, ze wiecie o co chodzi :p
ogolnie zrobienie go zajmuje mi ok. 25-30 minut, przerwy miedzy cwiczeniami robie jesli musze, ale to rzadko ;) bede progresywnie i na biezaco zwiekszał ilosc powtorzen jezeli poczuje ze jednak jest za mało.
i moje pytanie do Was: co jestem w stanie osiagnac takim treningiem procz poprawy siły? jak czesto go wykonywac? czy cos dodac/odjac/zmienic kolejnosc? najlepiej robic przed czy po treningu?
to moj pierwszy tego typu trening siłowy, prosze o wyrozumialosc :)
pozdrawiam
Zmieniony przez - cysieknh w dniu 2010-09-02 23:04:04
Mam 16 lat, nie stosuje jakiejs specjalnej diety, jem zazwyczaj 5 posiłkow dziennie, jogurt, serek wiejski, kakao czy musli nie sa mi obce. nie stosuje zadnej suplementacji, jak i nie mam zadnych przeciwskazan medycznych. trenuje muay thai od roku 5x w tygodniu, staram sie rowniez biegac/biegac interwaly przynjamniej 2-3 razy w tygodniu(zdarza sie ze 6x nawet). Mam 177 cm wzrostu i niecałe 60kg wagi, ogólnie chuderlak, zarysowane delikatnie wlasciwie wszystkie miesnie(najlepiej brzucha). Mam do dyspozycji ekspander, 2x 3 kilogramowe hantelki oraz drązek. Ustaliłem sobie w oparciu o inne treningi i własna inwencje następujący trening domowy, wszystko uprzedzone rozgrzewka np biegiem bokserskim, skakanka czy biegiem w miejscu:
5-10x - podciąganie na drązku
30x przysiady +6kg
35x biceps z odważnikami 3kg
20x brzuszki +3kg
20x zwykłe pompki
20x brzuszki skośne
10x pompki z rękoma bardzo blisko siebie na poziome klatki
30x nożyce poziome
20x rozciaganie ekspandera
30x przysiady + 6kg
35x biceps z odwaznikami 3kg
30x przysiady
15x triceps przy krześle
25x brzuszki + 3kg
15x pompki
25x biceps z odwaznikami 3kg
30x przysiady + 6kg
15x ekspander za plecami
30x przysiady + 6kg
20x wypychanie do góry ciezarków 3kg(barki)
20x brzuszki +3kg
15x triceps przy krześle
zakonczone rozciaganiem :)
triceps przy krzesle wyglada tak, ze kłade nogi na biurku, i trzymam sie rekami krzesla oddalonego tak zebym mial wyprostowane nogi, a nastepnie opuszczam sie i podciagam spowrotem - mam nadzieje, ze wiecie o co chodzi :p
ogolnie zrobienie go zajmuje mi ok. 25-30 minut, przerwy miedzy cwiczeniami robie jesli musze, ale to rzadko ;) bede progresywnie i na biezaco zwiekszał ilosc powtorzen jezeli poczuje ze jednak jest za mało.
i moje pytanie do Was: co jestem w stanie osiagnac takim treningiem procz poprawy siły? jak czesto go wykonywac? czy cos dodac/odjac/zmienic kolejnosc? najlepiej robic przed czy po treningu?
to moj pierwszy tego typu trening siłowy, prosze o wyrozumialosc :)
pozdrawiam
Zmieniony przez - cysieknh w dniu 2010-09-02 23:04:04