Dlugo zbieralam sie aby napisac ten post i mam nadzieje ze opisze swoj przypadek w miare dokladnie.

Tak wiec od jakiego pol roku zrzucilam ok 8 kg musze dodac to byla to głównie zasłoga Herbaty czerwonej i WYELIMINOWANIA MECHANIZMU ZAJADANIA STRESOW.- mówiac ogólnie...
jesli chodzi o spadek tluszczu to na wadze ( wiem ze to badziewie ale moze chodz orientacyjnie) ok 9 % tluszczu ubylo.
Problem tkwi w tym ze obecnie chcialabym zrzucic juz ostatecznie to co pozostalo,zaraz opisze dokaldniej swoje pocznania .kwestia dotyczy ZWOLNIENIA PRZEMIANY MATERII .

Wiem na diecie moze to sie zdarzyc ale sami zobaczycie ze ja naprawde sporo wcinalam , czyzby za duzy wysilek ???
Dodam tylko ze choruje przewlekle na chorobsko ktore wybitnie powoduje ekspresowa przemiane materii i odwodnienie(niestety)

Przepisze Tu czesc swoich notatek.
Czyli tak szacowane zapotrzebowanie na kaloriie 2150 ( wg roznych kalkulatrow takie usrednione)

przez np.ostatnie 5 dni.....
Spozyte kalorie to od 1000-1500 dziennie
Ilosc posilkow ok 7-8
Ilosc bialka to dla mnie NAJWZNIESZE bo jestem laktoovowegetarinaka i jestem z tym na bakier ....
ok .50 g (waga 60 kg) wiem troszke malo ale staram sie wcinac wieciej...
Tyle z notatek...
Jesli chodzi o ilosc wegli to musilabym przestudiowac jeden dzien dokaldniej bo nie licze tego codzien ( dieta to ciazka praca dla umyslu)

tluszcze no coz nie spozywam zbyt wiele ...
zazwyczaj 1 lyzeczka oliwy i to co zawarte jest s serkach np.serek wiejski ,mleku sojowym , zakaldam jednak ze nazbiera sie te 39 g kiedy s tyle bodajze wyliczylam wg waszego przepisu

No i wysilek fizyczny....
zazwyczaj 1 h stepper lub ok 1 h rower do tego opcjonalnie 1 h fitnessu ( atc) lub spacer ( czasem nawet ok 2 - 3 h) Oszczedzam na biletach ale raczej 1,5 dziennie ,
To tyle sami widzicie jem sporo bo niesety blizej mi do tych 1500 kacl przynajmniej na przestrzeni tych kilku dni...
Sport no coz spacer ma raczej srednie tempo wiec nie sdpalam zawrotnej ilosci kalorii szacuje ze 1h - 150 kalorii.
Tym bardziej denerwuje mnie to spowolnienie przemiany materii strasznie sie tym zniechcecialam bo wiem ze daleko nie zajade ograniczylam wtedy wysilek fizyczny ale tez nie bardzo.
Nawet wlaczenie jogurtow ( mam nietolerancje laktozy ) zadzialo po 2 dniach

Bardzo chetnie wyslucham waszej opini ( zwlaszcza Kanarka

pozdrawiam
NELI
fotografia..artystyczna..:)