Szacuny
2543
Napisanych postów
29969
Wiek
43 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
200205
Logan to nie art a tłumaczenie badania.
Miało być tylko tłumaczenie ale trochę rozbudowalem o dodatkowe info.
Wszystkich nie ma szczegółów ale dużo jest.
Każdy składnik ma swoje właściwości a to powód do kolejnych tematów.
Zmieniony przez - solaros w dniu 2015-04-16 14:48:01
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!". BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
Szacuny
84
Napisanych postów
969
Wiek
50 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
161334
90% wawela zagryzam słodzikiem. Dużo zyskuje na smaku; ) Sol, możesz oddzielić czekoladę od kakao? Bo rozumiem że cześć efektów to oddziaływanie na psyche możliwości jedzenia czekolady. O co chodzi z mlekiem? "Ale unikaj czekolad z dodatkiem cukru czy mleka.". To się tyczy też kakao (nie warto go łączyć z mlekiem?) czy tylko czekolady ?
Szacuny
2543
Napisanych postów
29969
Wiek
43 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
200205
Raczej tak ale Faf musiałby się wypowiedzieć.
Chodzi pewnie o nie porównywanie czekolady 85% z mleczną gdzie jest 30% lub mniej.
Zmieniony przez - solaros w dniu 2015-04-16 14:53:24
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!". BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
Szacuny
84
Napisanych postów
969
Wiek
50 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
161334
W jakimś starym KiF znalazłem art o kakao. Tam tez było napisane by unikać łączenia kakao i mleka bo coś tam z kakao przestaje działać. Szkoda, lubię kakao na mleku. A najlepiej do kakao, słodzik i gęsty jogurt. Smakuje prawie jak nutella;)
Szacuny
761
Napisanych postów
16449
Wiek
45 lat
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
169382
Tia, na mleku kakao odpada, czytałem kiedyś jakieś badania na ten temat, dodatkowo traci wiele właściwości po zalaniu wrzątkiem. Z tego co pamiętam, to temperatura wody nie powinna przekraczać około 40 stopni, ale nie pamiętam dokładnie. No i nie wiele osób o tym wie, że silnie zakwasza organizm