SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Szarlotka ryżowa by Fit&Cheat

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3565

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Szarlotka ryżowa by Fit&Cheat





Składniki:

-240g ryżu
-380g startego jabłka
-2 całe jajka + 1 białko
-cynamon
-5g odżywki białkowej
-słodzik



Przygotowanie:



Ugotować ryż ze słodzikiem. Zetrzeć jabłka i wymieszać z cynamonem. Mieszamy odcedzony ryż z żółtkami i kładziemy 2/3 ryżu na blaszce, następnie jabłka i na koniec resztę ryżu. Ubijamy białka na sztywno z łyżeczką odżywki białkowej i rozsmarowujemy na cieście.
Piec około 40-50 min.
Jako dodatek możecie polać odżywką białkową wymieszaną z wodą i kakaem, lub posypać stevią.


Wartości:


1 040,1 Kcal
B: 40,8 g
W: 191,1 g
T: 12,5 g
4

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29913 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
znalazłem chwilę i musiałem przyrządzić tę pozycję :)
u mnie wyglądało to tak:



ja zrobiłem pewne modyfikacje dałem 4 jajka i 500g jabłek :) z ryżem zmieszałem całe jajko i 3 żółtka a na górę 3 białka z 10g WPC :) wydaje mi się, że następnym razem gdybym to robił to bym piekł 30 minut samo ciacho a białko wyłożył na ostatnie 15 minut bo za bardzo spieczone było :)

bluefans
jak temperatura pieczenia ?

ja piekłem w 175st. 45 minut termoobieg ale uważam, że 170st. bez termo i 40-45 minu jest wystarczające :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4555 Napisanych postów 35821 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263285
ryżowej szarlotki jeszcze nie jadłem

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Czas spróbować
1

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 734 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 41953
240g ryżu ugotowanego czy suchego?
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Na logikę - skoro w składnikach jest 240 g ryżu,a przepis zaczyna sięsłowami :"Ugotowac ryż", to suchego. Generalnie wszystkie składniki ważymy przed obróbką.
3

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Fajny przepis.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94931 Napisanych postów 364912 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670438
Bardzo fajny ten przepis
1

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 3543 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 65096
To nie jest szarlotka!
Tylko zapiekanka ryżowa z jabłkiem, przepis znany od 20 lat.

Zapiekana oczywiście w prodziżu.


Zmieniony przez - Piter_1988 w dniu 2016-12-29 20:01:57
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 9994 Napisanych postów 5638 Wiek 44 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18404
Fajny pomysl
Swietnie podane
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29913 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
na keksówkę czy dużą blachę ten przepis? :)

EDIT: nie było pytania, analizując składniki jeszcze raz na spokojnie, widzę, że na dużą nie byłoby co rozłożyć gdybyśmy z takiej ilości zrobili :)


Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2017-01-10 12:35:26
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 10 Wiek 31 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 204
jak temperatura pieczenia ?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Makowiec bezglutenowy z żurawiną by cod123

Następny temat

Przepis na ciasto bezglutenowe do pierogów by cod123

WHEY premium