Być może to tylko mięśnie, mi też nie raz coś się poyebie tak między łopatkami jak by w kręgosłupie właśnie, i boli nie raz tak ze aż powietrza nie idzie złapać "pełnym płucem" przez jakiś czas, ani się obrócić czy coś, ale jak do tą to najczęściej takie ataki łapały mnie jak się gdzieś źle ruszyłem, np. w aucie, ale nie na treningach, nie raz po MC też boli przy pełnych oddechach podobnie, ale nie tak mocno a w sumie tylko trochu. Więc nie wiem czym jest to wywołane, być może stało się to przez ćwiczenia, a być może od tak, gdybać można a i tak się nie dowiemy jak by było gdyby... kiedyś rozkminiałem ze to może od WL z mostkowaniem (bo za łepka tak robiłem, a za którymś razem zabolało mnie w tym miejscu po WL) kolega tez miał coś z kręgosłupem ponoć przez te amatorskie mostki za łepka, aby więcej.
Ale mam to rzadko jak na razie przynajmniej, na szczęście, WL już i tak od dłuższego czasu z mostkiem nie robię nawet przy maksach (raz chciałem, to nawet zapomniałem jak

tylko lekki wyszedł) i jakoś nie chcę się doszukiwać przyczyn itd. po lekarzach bo wiadomo jak to jest, zawsze coś wynajdą i choroby się zaczną
Poza tym czasami boli mnie krzyż i w niektórym momencie mi w nim strzela. Sport wyniszcza
Ale jak masz coś ogólnie z kręgosłupem, jak piszesz ze masz skoliozę to jednak lepiej zasięgnąć opinii specjalisty.
Zmieniony przez - SasiadxXx w dniu 2012-04-10 02:33:22