Witam.Jestem poczatkujacym w cwiczeniach kultyrystycznych....cwicze od 2 miesiecy.Co do diety i treningu mniej wiecej wiem "co i jak", lecz pozostaje glowna kwestia: czy lepiej chodzic na silownie czy lepiej zrobić sobie własną?Wiem ze wiele ludzi uwaza ze bez chodzenia na silownie nie mozna liczyc na efekty....ale dochodze do wniosku ze z ławką(skos i pion), wyciągiem góryn i dolnym, sztangami i hantelkami mógłbym zastapic sredniego poziomu silownie.Chcialbym wiedziec czy robienie silowni w domu ma jakis sens, czy jest po co wydawac te pieniadze.Prosze o pomoc!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Powiem krótko, fajnie jest mieć siłownie własna, z tego co napisałeś będziesz miał wszystkie podstawowe przyrzady czyli wolne cięzary plus nawet wyciągi czyli dołoż do tego drążek na ćwiczenie pleców i bedzie git. Jeżeli chcesz sobie kupic wszystko to niezle sie wydasz i musisz na poczatku pomyslec czy to nie bedzie wydanie pieniedzy w bloto. Musisz miec determinacje w dążeniu do celu a łatwiej z tym na siłowni, bo wiadomo bedziesz ćwiczyl bo placisz itp. w domu jest nieco inaczej brak jest tego zapału jednak z poczatku czlowiek zawsze jest napalony,
Z mojego punktu widzenia to siłownia w domu jest oki a jeszcze lepiej jak masz kolege(ów), którzy będą z Tobą ćwiczyć.
Jest jeszcze wiele innych aspektów posiadania własnej siłowni ale to juz nie bede sie rozpisywał, chodzi o technike bezpieczeństwo itp ale to jak sie zdecydujesz
Pozdro
Z mojego punktu widzenia to siłownia w domu jest oki a jeszcze lepiej jak masz kolege(ów), którzy będą z Tobą ćwiczyć.
Jest jeszcze wiele innych aspektów posiadania własnej siłowni ale to juz nie bede sie rozpisywał, chodzi o technike bezpieczeństwo itp ale to jak sie zdecydujesz
Pozdro
...
Napisał(a)
no to jest na tej zasadzie ze ciezary mam oryginalne za darmo od kumpla ktory tez bedzie cwiczyl.....lawka porządna z wytrzymaloscia do 250 kg skosek itp około 270 zl do tego ewyciag jakies 170-gorny i dolny....w kazdym razie nie widze innego celu na ktory moglbym wydac te pieniadze.....a jakbym sie kiedys rozmyslil to kupca bym znalazl..ale mysle ze sie nigdy nie rozmysle:)
...
Napisał(a)
jak masz kase to możesz zaszaleć ;), jak nie to imo wystarczy ławeczka i wolne ciężary i też będzie dobrze :D
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Jak ktos ma juz dlugi staz i *dokladnie* wie, jak wykonywac poszczegolne cwiczenia, to moze sie bawic w opcje "silownia w domu". Poczatkujacemu zawsze poradzilbym znalezc sobie dobra silownie (wyposazenie) do ktorej chodza pakerzy o conajmniej kilku latach stazu, i ktorzy sa otwarci na dyskusje i wymiane pogladow. Tylko w takiej silowni osiagniesz rezultaty!
HST is not about sets and reps, it is about getting people to change the way they think about training for size - Bryan Haycock
...
Napisał(a)
problem w tym że siłownia do ktorej mialbym chodzic nie przyciąga pakerów.....a na drugi koniec miasta nie chce i nie mialbym czasu jezdzic..no ale co do wykonywania cwiczen mysle ze wszystko robie w porzadku przynajmniej tak mowi znajomy co cwiczy kilka lat
...
Napisał(a)
Jeżeli tylko masz możliwość to nawet sięnie zastanawiaj i urządzaj siłownię w domu. Sam wszystko mam u siebie, nie muszę tracić czasu i siły na dojazdy do siłowni, nie muszę czekać na sprzęt jak jest kolejka i nie muszę ćwićżyć na zapoconych sprzętach po innych, mogę sobie dopasować trening do dnia. Jak dla mnie nie ma wogóle porównania jeżeli chodzi o wygodę siłowni w domu a publicznej. 

I'm Dr JeKyLl AnD mR jAcKaSs
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!