bo nie wlicza sie biała pochodzenia roślinnego.
...
Napisał(a)
Nie korzystam z żadnego dziennika,tylko z głowy

Wróć do podstaw...
http://www.sfd.pl/Z_Bodym,do_świetnej_sylwetki!-t443588.html
http://www.sfd.pl/temat226776/ -artykuł dla każdego
...
Napisał(a)
ok panowie, zdaje sie na was i przechodze na tą diete z taka iloscia białka, no moze lekkie korekty +/- 10 g prolo i odrobiny piersi bo tyle to nie pochłonę:/ teraz lece na trening wiec jak przyjde to wrzucę to co wyskorobałem z planu Body'iego
ok, poprawiłem swoją dietez waszymi uwagami, tyle ze obciąłem tropche ilosci piersi i ryzu bo jak narazie to nie dam tyle zjesc, ale bede zwiekszał. Mniej wiecej wyglada to tak:
Płatki+mleko+słonecznik+nasiona+prolo lub jaja+pieczywo+płatki
Piers + pieczywo wasa/makaron(na zmiane) + oliwa
Carbo ( do popicia bo na sucho to ciezko)
Ryz brązowy + piers + oliwa+ warzywa
W czasie treningu carbo
Gainer + woda
Piers + ryz biały/kasza + warzywa
Gainer + mleko
Makrela wedzone/sledz wedzony
Prolo (jak się skonczy to ostrowia)+ woda
wyszło mi 225 g białka z piersi,odzywek białkowych, gainera, jajek, ryb ( o to wam chodziło mówiac o liczeniu białak bez zródeł rozlinnych?)
Zmieniony przez - canecorso w dniu 2008-05-24 20:09:52
Zmieniony przez - canecorso w dniu 2008-05-24 20:14:07
ok, poprawiłem swoją dietez waszymi uwagami, tyle ze obciąłem tropche ilosci piersi i ryzu bo jak narazie to nie dam tyle zjesc, ale bede zwiekszał. Mniej wiecej wyglada to tak:
Płatki+mleko+słonecznik+nasiona+prolo lub jaja+pieczywo+płatki
Piers + pieczywo wasa/makaron(na zmiane) + oliwa
Carbo ( do popicia bo na sucho to ciezko)
Ryz brązowy + piers + oliwa+ warzywa
W czasie treningu carbo
Gainer + woda
Piers + ryz biały/kasza + warzywa
Gainer + mleko
Makrela wedzone/sledz wedzony
Prolo (jak się skonczy to ostrowia)+ woda
wyszło mi 225 g białka z piersi,odzywek białkowych, gainera, jajek, ryb ( o to wam chodziło mówiac o liczeniu białak bez zródeł rozlinnych?)
Zmieniony przez - canecorso w dniu 2008-05-24 20:09:52
Zmieniony przez - canecorso w dniu 2008-05-24 20:14:07
Doradca w dziale Alternatywna Droga
Instruktor Sportów Siłowych
Dietetyk
...
Napisał(a)
wlicza sie bialko z kazdego zrodla
odlicza sie (w glowie) straty ok 10% (usredniając) czyli nie ma sensu bialka dawac wiecej niz 2,2g na kg masy ciala
a ektomorfik ma b.szybka przemiane dlatego kazdy we wlasnym zakresie powinien eksperymentowac z proporcjami weglowodanow i tluszczy jesli efektow brak.
odlicza sie (w glowie) straty ok 10% (usredniając) czyli nie ma sensu bialka dawac wiecej niz 2,2g na kg masy ciala
a ektomorfik ma b.szybka przemiane dlatego kazdy we wlasnym zakresie powinien eksperymentowac z proporcjami weglowodanow i tluszczy jesli efektow brak.
...
Napisał(a)
pepo:jakby z każdego źródła wliczać, to niewiele musiałbym dołożyć do tego ryżu który w trakcie dnia zjem

...
Napisał(a)
do tego pije->wlicza sie bialko z kazdego zrodla
chodziło o to że jakbym wliczył sobie biało z produktów takich jak np ryż, duzo by tego było
pzdr.
chodziło o to że jakbym wliczył sobie biało z produktów takich jak np ryż, duzo by tego było

...
Napisał(a)
no tak, 6 z hakiem, a troche się tego dziennie je
a dodatkowo jakby wliczać ze wszystkich produktów roślinnych (ryż,makarony,pieczywo) to sporo by sie tego uzbierało
a dodatkowo jakby wliczać ze wszystkich produktów roślinnych (ryż,makarony,pieczywo) to sporo by sie tego uzbierało
...
Napisał(a)
masz racje ale nie na zasadzie że "niewiele musiałbym dołożyć do tego ryżu który w trakcie dnia zjem" bo przesadziłeś mocno:)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!