Witam.
Założyłem ten temat, aby spytać się o wskazówki dotyczące redukcji wagi o 20 kg, oraz rodzaj diety czy jest w miarę dobra. I czy jakoś to wszystko się trzyma razem i będą jakieś tego efekty.
WZROST: 190 cm
WAGA: 115 kg
OBW. W BARKACH: 129 cm
OBW. KLATCE PIERSIOWEJ: 114 cm
OBW. NA PĘPKU: 115 cm
OBW. W BIODRACH: 111 cm
OBW. BICEPSA: L: 41 cm P: 38 cm
CEL: Redukcja wagi ze 115kg na 95kg. oraz złapanie zarysu mięśni klatki piersiowej, oraz bicepsa.
PRACA: Fizyczna
STAŻ NA SIŁOWNI: 1 miesiąc bez przerw - 4 x w tygodniu,
CHOROBY: nadciśnienie tętnicze stwierdzone 4 lata temu. Aktualnie biorę leki i ciśnienie nie przekracza 140/80. Puls ok.
Dieta praktycznie jest taka sama od poniedziałku do niedzieli:
o godzinie 5 rano - pierwsze śniadanie - Szklanka zielonej herbaty, kromka chleba z dżemem, albo jogurt, albo serek wiejski (zawsze tylko jedno i nigdy dwa razy to samo pod rząd)
o godzinie 9 rano - drugiej śniadanie - 1 jabłko, 2 kromki chleba z serem zółtym i plastrami dwoma wędliny
o godzinie 14:40 - obiad - ryż, oraz mięsa bez panierki, gotowane np: mielone, pierś w kurczaka, dużo surówki,
o godzinie - 19 wieczorem - kolacja, 1 szklanka herbaty normalnej z cytryna, jogurt, kromka chleba z wędliną,
Nie jem słodyczy, nie pije alkoholu, napojów gazowanych kolorowych, nie palę, nie piję kawy, nie podjadam.
Ogólnie chcę zacząć brać jakieś odżywki dokładnie coś takiego:
Reduktor tłuszczu:
http://www.muscle-zone.pl/sklep.cgi?sesid=nonex3f23b48f201fd683d561d928e699b5e3&referer=&oper=8&id=1832&kategoria=53&subkat=233
Oraz BCAA
http://www.muscle-zone.pl/sklep.cgi?sesid=nonex5bd799dcad7a343752d9c5e5573fa2cc&referer=&oper=8&id=1269&kategoria=1&subkat=228
Teraz mam pytanie:
1. Czy ten reduktor tłuszczu + BCAA można razem brać?
2. Czy reduktor tłuszczu jest w miarę skuteczny? Brał go ktoś?
3. Czy dieta może być? Jednak praca fizyczna 8 godzin dziennie + 4 raz w tygodniu siłownia to męczy człowieka.
4. Czy można brać białko serwatkowe zamiast reduktoru tłuszczu?
5. A może basen do tego dołożyć w weekend po godzince?
6. Jakieś wskazówki i porady macie może dla mnie?
Z góry dziękuję za pomoc.
Założyłem ten temat, aby spytać się o wskazówki dotyczące redukcji wagi o 20 kg, oraz rodzaj diety czy jest w miarę dobra. I czy jakoś to wszystko się trzyma razem i będą jakieś tego efekty.
WZROST: 190 cm
WAGA: 115 kg
OBW. W BARKACH: 129 cm
OBW. KLATCE PIERSIOWEJ: 114 cm
OBW. NA PĘPKU: 115 cm
OBW. W BIODRACH: 111 cm
OBW. BICEPSA: L: 41 cm P: 38 cm
CEL: Redukcja wagi ze 115kg na 95kg. oraz złapanie zarysu mięśni klatki piersiowej, oraz bicepsa.
PRACA: Fizyczna
STAŻ NA SIŁOWNI: 1 miesiąc bez przerw - 4 x w tygodniu,
CHOROBY: nadciśnienie tętnicze stwierdzone 4 lata temu. Aktualnie biorę leki i ciśnienie nie przekracza 140/80. Puls ok.
Dieta praktycznie jest taka sama od poniedziałku do niedzieli:
o godzinie 5 rano - pierwsze śniadanie - Szklanka zielonej herbaty, kromka chleba z dżemem, albo jogurt, albo serek wiejski (zawsze tylko jedno i nigdy dwa razy to samo pod rząd)
o godzinie 9 rano - drugiej śniadanie - 1 jabłko, 2 kromki chleba z serem zółtym i plastrami dwoma wędliny
o godzinie 14:40 - obiad - ryż, oraz mięsa bez panierki, gotowane np: mielone, pierś w kurczaka, dużo surówki,
o godzinie - 19 wieczorem - kolacja, 1 szklanka herbaty normalnej z cytryna, jogurt, kromka chleba z wędliną,
Nie jem słodyczy, nie pije alkoholu, napojów gazowanych kolorowych, nie palę, nie piję kawy, nie podjadam.
Ogólnie chcę zacząć brać jakieś odżywki dokładnie coś takiego:
Reduktor tłuszczu:
http://www.muscle-zone.pl/sklep.cgi?sesid=nonex3f23b48f201fd683d561d928e699b5e3&referer=&oper=8&id=1832&kategoria=53&subkat=233
Oraz BCAA
http://www.muscle-zone.pl/sklep.cgi?sesid=nonex5bd799dcad7a343752d9c5e5573fa2cc&referer=&oper=8&id=1269&kategoria=1&subkat=228
Teraz mam pytanie:
1. Czy ten reduktor tłuszczu + BCAA można razem brać?
2. Czy reduktor tłuszczu jest w miarę skuteczny? Brał go ktoś?
3. Czy dieta może być? Jednak praca fizyczna 8 godzin dziennie + 4 raz w tygodniu siłownia to męczy człowieka.
4. Czy można brać białko serwatkowe zamiast reduktoru tłuszczu?
5. A może basen do tego dołożyć w weekend po godzince?
6. Jakieś wskazówki i porady macie może dla mnie?
Z góry dziękuję za pomoc.